x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Viorica Dăncilă va sesiza Curtea Constituțională din cauza nominalizării noilor miniștri

Viorica Dăncilă va sesiza Curtea Constituțională din cauza nominalizării noilor miniștri

06 Dec 2018   •   20:13
Viorica Dăncilă va sesiza Curtea Constituțională din cauza nominalizării noilor miniștri

Viorica Dăncila a declarat că Guvernul va sesiza vineri Curtea Constituțională după ce a vorbit cu președintele Klaus Iohannis la telefon. Șeful statului i-a spus că nu va lua nicio decizie în legătură cu nominalizările miniștrilor până săptămâna viitoare.

„Vom sesiza CCR, astăzi am vorbit cu domnul preşedinte Iohannis, l-am sunat pe domnul preşedinte, am vrut să văd ce s-a întâmplat, dacă va nominaliza cei doi miniştri, având în vedere că suntem în perioada premergătoare preluării Preşedinţiei Consiliului UE şi că este foarte important ca noii miniştri să-şi preia dosarele, să ia legătura cu preşedinţii comisiilor din Parlamentul European, să vorbească cu raportorii. Domnul preşedinte mi-a spus că încă mai analizează şi că până săptămâna viitoare nu va lua nicio decizie, deci ne vedem obligaţi să facem această sesizare la Curtea Constituţională pentru că avem în faţă o perioadă foarte grea, o perioadă în care Guvernul trebuie să se prezinte aşa cum trebuie pentru a avea o Preşedinţie de succes şi nu ne putem juca cu altfel de lucruri”, a declarat Viorica Dăncilă la Parlament.

Premierul a fost întrebat ce i-a transmis, mai exact, președintele. Ea a răspuns: „Preşedintele a spus că o să mai analizeze până săptămâna viitoare”.

"Dacă îmi dădea o dată, o spuneam, deci mi-a spus că până săptămâna viitoare..", a completat Dăncilă.

×