x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Viorica Dăncilă: Vom răspunde cu soluţii corecte problemelor privind salarizarea personalului medical

Viorica Dăncilă: Vom răspunde cu soluţii corecte problemelor privind salarizarea personalului medical

23 Apr 2018   •   18:20
Viorica Dăncilă: Vom răspunde cu soluţii corecte problemelor privind salarizarea personalului medical

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a afirmat luni, la o întâlnire cu managerii spitalelor, că Guvernul va răspunde cu soluţii corecte problemelor privind salarizarea personalului medical.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, remis AGERPRES, premierul Viorica Dăncilă, ministrul Sănătăţii, Sorin Pintea, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, au discutat luni cu managerii spitalelor pe tema salarizării din sistemul de sănătate şi a modalităţii de aplicare a sporurilor.

"Am vrut să avem această discuţie pentru că domeniul sănătăţii este prioritar pentru mine, ca prim-ministru, pentru Guvernul pe care îl conduc. Din acest motiv, sănătatea, alături de educaţie, a beneficiat de încă o majorare salarială. Vă ascult cu toată deschiderea pentru că vreau să văd direct cu ce probleme vă confruntaţi. Vom analiza tot ceea ce semnalaţi dumneavoastră, astfel încât să venim cu soluţii concrete şi corecte, care să răspundă situaţiilor pe care le întâmpinaţi", a afirmat premierul Dăncilă.

Conform Guvernului, managerii care au intervenit în cadrul întâlnirii au apreciat că noua legislaţie privind salarizarea în sănătate a determinat majorări salariale consistente, îndeosebi pentru medici.

"Însă, au semnalat că sunt şi cazuri punctuale în care veniturile unor angajaţi din sistem, aferente lunii martie 2018, au scăzut în raport cu venitul încasat pentru februarie 2018. De asemenea, au fost semnalate unele diferenţe în ceea ce priveşte veniturile medicilor, ca urmare a aplicării regulamentului de sporuri, în funcţie de ordonatorul principal de credite de care aparţine spitalul în care lucrează, respectiv Ministerul Sănătăţii, consiliul judeţean sau consiliul local", se arată în comunicat.

Ca urmare a consultărilor cu cei aproximativ 350 de manageri de spitale, premierul Viorica Dăncilă a stabilit formarea unui grup de lucru din care să facă parte reprezentanţi ai Executivului şi manageri ai unor spitale din subordinea Ministerului Sănătăţii, ai consiliilor locale şi judeţene, precum şi ai spitalelor monospecializate. Acest grup de lucru va analiza problemele semnalate de manageri şi va propune soluţii de răspuns, se mai arată în comunicat. AGERPRES

×