x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vizita la nivel inalt - Condoleezza Rice vine in Romania

Vizita la nivel inalt - Condoleezza Rice vine in Romania

de Aniela Nine    |    18 Noi 2005   •   00:00
Vizita la nivel inalt - Condoleezza Rice vine in Romania

Posibilitatea unei vizite a secretarului de stat american Condoleezza Rice in Romania in cursul lunii viitoare a devenit de ieri certitudine.

Presedintele Basescu a confirmat miercuri seara pentru EuroNews aceasta informatie, cu precizarea ca se bazeaza pe datele pe care seful statului le detinea pana in acel moment. "Din cate stiu, Condoleezza Rice ar putea vizita Romania la inceputul lunii decembrie pentru a semna tratatul bilateral privind facilitatile militare ale SUA in Romania. Acesta este motivul vizitei", a declarat presedintele, conform Mediafax, adaugand ca negocierile cu americanii privind amplasarea facilitatilor militare americare in zona Marii Negre au fost finalizate.

FARA BAZE CIA. Intrebat despre posibilitatea existentei unor baze CIA pe teritoriul Romaniei, dupa ce astfel de informatii au aparut in presa straina, Basescu a spus: "Nu avem baze CIA in Romania si nu acceptam ca cineva sa vorbeasca despre asa ceva. Cei care vorbesc trebuie sa stie despre ce vorbesc. Am pus la dispozitia presei, pentru a fi verificate, bazele militare suspectate in acest sens si orice comisie de ancheta care vrea sa verifice asta poate sa o faca".

GUANTANAMO. Ieri, intr-un interviu acordat AFP, seful statului a afirmat ca "in Romania nu exista un Guantanamo", respingand acuzatiile conform carora tara sa ar fi gazduit inchisori secrete ale CIA unde au fost detinuti responsabili ai retelei al-Qaeda.

×
Subiecte în articol: politic romania