x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vizita - Mos Niculae ne-o aduce pe Rice

Vizita - Mos Niculae ne-o aduce pe Rice

03 Dec 2005   •   00:00

Secretarul de stat al SUA, Condoleezza Rice, va face o vizita la Bucuresti, pe 6 decembrie, ocazie in care se va semna acordul privind amplasarea "facilitatilor militare americane pe teritoriul Romaniei".

Secretarul de stat al SUA, Condoleezza Rice, va face o vizita la Bucuresti, la 6 decembrie, ocazie in care se va semna acordul privind amplasarea "facilitatilor militare americane pe teritoriul Romaniei". Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, Rice se va intalni cu ministrul de Externe, Mihai Ungureanu, si va fi primita de presedintele Traian Basescu.

"ACORD DE ACCES". In timpul vizitei, marti va avea loc si ceremonia de semnare a "Acordului de acces" privind amplasarea facilitatilor militare americane pe teritoriul Romaniei. Semnarea "Acordului de acces" este o etapa esentiala in consolidarea Parteneriatului Strategic dintre Romania si Statele Unite, care, incepand din acest moment, dobandeste o dimensiune noua, mai apreciaza MAE. Agenda vizitei mai include o evaluare a principalelor aspecte ale relatiilor bilaterale romano-americane, discutii referitoare la problematica regionala, "cu accent pe Marea Neagra si Balcanii de Vest", promovarea pe plan regional si international a valorilor comune de libertate si democratie, cooperarea in lupta impotriva terorismului, conlucrarea in cadrul NATO. Vizita secretarului de stat al SUA face parte dintr-un turneu european.

×
Subiecte în articol: politic