x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social 22 de copii au fost abandonaţi în spitale şi 47 de minore au devenit mame în primele patru luni din 2016, în Neamţ

22 de copii au fost abandonaţi în spitale şi 47 de minore au devenit mame în primele patru luni din 2016, în Neamţ

05 Mai 2016   •   15:02
22 de copii au fost abandonaţi în spitale şi 47 de minore au devenit mame în primele patru luni din 2016, în Neamţ
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Un număr de 22 de copii au fost abandonaţi în spitalele din judeţul Neamţ şi 47 de minore au devenit mame, în primele patru luni ale anului în curs, potrivit datelor furnizate presei, joi, de conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC).

Cei mai mulţi copii abandonaţi s-au înregistrat la Spitalul Judeţean Neamţ, fiind sesizată DGASPC pentru 13 cazuri. Alţi şase copii au fost abandonaţi la Spitalul Roman, doi la Spitalul Tîrgu Neamţ şi unul a fost părăsit în Spitalul "Cuza Vodă" din Iaşi.

Conform reprezentanţilor DGASPC Neamţ, în cazul tuturor acestor copii, specialiştii Biroului de prevenire au demarat procedurile pentru reintegrarea fiecăruia în familia biologică, reuşindu-se acest lucru pentru opt copii. Pentru alţi doi s-a impus instituirea măsurii de protecţie la asistenţi maternali profesionişti, iar un copil a fost dat în plasament familial. Celelalte 11 cazuri de copii părăsiţi se află încă în lucru. Aceşti 11 copii sunt spitalizaţi în secţiile de Pediatrie sau Neonatologie ale unităţilor sanitare, până la rezolvarea situaţiei lor.

De asemenea, în primele patru luni din acest an, DGASPC Neamţ a fost sesizată de spitalele din Piatra Neamţ şi Roman cu privire la 47 de cazuri de mame minore, dintre care 17 au vârste cuprinse între 14 şi 16 ani. Acestea din urmă au beneficiat de consiliere psihologică individuală. Ca urmare a evaluărilor făcute, s-a stabilit că majoritatea mamelor minore sunt responsabile şi îşi asumă rolul parental, cu ajutorul familiilor şi al partenerilor de viaţă.

Autorităţile publice locale au mai sesizat DGASPC Neamţ şi despre cazurile a opt gravide în situaţii de risc de părăsire a copiilor, provenind din familii cu probleme socio-economice, ele beneficiind de consiliere psihologică individuală. AGERPRES

×
Subiecte în articol: copii abandonati in spital mame minore