x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social “40 de urgentişti, căutăm spital”

“40 de urgentişti, căutăm spital”

de Monica Cosac    |    09 Mai 2018   •   10:24
“40 de urgentişti, căutăm spital”

Judeţul Bihor va rămâne fără terapie intensivă mobilă, iar Secţia de primiri urgenţe a Spitalul Judeţean din Oradea rămâne fără personal, după ce toţi cei 40 de medici urgentişti din cadrul UPU-SMURD şi-au înaintat demisiile. Practic, doctorii sunt toţi în preaviz şi vor mai asigura activitatea în spital doar până luni, 14 mai.

Decizia fără precedent a doctorilor din Oradea vine ca urmare a unei hotărâri a Consiliului Local, prin care sporurile pentru munca în condiții deosebite le sunt micşorate substanţial, ceea ce ar înseamnă o pierdere de câteva sute de lei din veniturile lunare. Asistenţii medicali au anunţat că vor urma exemplul doctorilor, dacă primăria şi conducerea spitalului nu găsesc o soluţie pentru nemulţumirile lor.

Unul dintre medicii demisionari a postat şi un anunţ pe un cunoscut site de profil, cu textul: „40 de medici urgentişti cu experienţă îşi caută spital”.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bihor, Gheorghe Carp, speră să fie găsită cât mai repede o soluţie, pentru detensionarea situaţiei. Dacă demisiile vor intra în vigoare, activitatea UPU a celui mai mare spitalul din judeţ va fi compromisă.

60 dintre cei 90 de asistenţi medicali ai UPU-SMURD au semnat deja demisia, dar încă nu au înregistrat-o.

 

×