x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social 432 de medicamente lipsesc din România. Printre acestea și medicamente vitale. Reprezentanții FACIAS au fost invitați la discuții de Administrația Prezidențială

432 de medicamente lipsesc din România. Printre acestea și medicamente vitale. Reprezentanții FACIAS au fost invitați la discuții de Administrația Prezidențială

18 Ian 2018   •   16:40
432 de medicamente lipsesc din România. Printre acestea și medicamente vitale. Reprezentanții FACIAS au fost invitați la discuții de Administrația Prezidențială

Lipsa medicamentelor vitale din România a fost una dintre temele discutate la întâlnirea care a avut loc luni, 16 ianuarie 2018, la Cotroceni, la invitația Administrației Prezidențiale, între reprezentanții FACIAS și doamna doctor  Diana Laura Păun, Consilier de stat, Departamentul de  Sănătate Publică. La discuții a participat și doamna doctor Mihaela Bătăneanţ, din partea Asociației Române a Pacienților cu Imunodeficiențe Primare.

România riscă în orice moment o nouă criză care să ducă la pierderi de vieți omenești. Pe site-ul Agenției Naționale a Medicamentului sunt 435 de notificări de retragere a medicamentelor din România, ceea ce face ca medicamente vitale să lipsească în continuare. Bolnavii sunt nevoiți să își procure singuri tratamentul, cu ajutorul rudelor, al prietenilor sau prin intermediul rețelelor de socializare.

FACIAS consideră că preîntâmpinarea unor crize precum cea a imunoglobulinei, în care mai mulți bolnavi cu imunodeficiențe primare și-au pierdut viața, trebuie să devină prioritate națională.

FACIAS a atras atenția în repetate rânduri că Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a adus sistemul de sănătate din România în pragul colapsului.

 

Românilor le este în fiecare moment pusă în pericol viața de incompetenţa managerială şi de lipsa de responsabilitate ale ministrului Bodog.  Florian Bodog nu trebuie să se mai regăsească în noul guvern.

Reamintim faptul că în data de 8 ianuarie, FACIAS a transmis o scrisoare oficială Președintelui României, domnului Klaus Iohannis, prin care semnala neregulile grave din sistemul public de sănătate din România. FACIAS i-a cerut Președintelui Iohannis să intervină pentru stoparea încălcării dreptului fundamental al cetățeanului la sănătate și să solicite demisia Ministrului Sănătății, Florian Bodog.

FACIAS a lansat o petiție online prin care solicită PSD și ALDE să nu îl mai nominalizeze pe actualul ministru al Sănătății, Florian Bodog, în noul Guvern. 

https://www.petitieonline.com/solicitm_partidelor_din_coaliia_de_guvernare_psd-alde_ca_actualul_ministru_al_sntii_florian_bodog_s

×
Subiecte în articol: facias