x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Aeroportul Otopeni a suplimentat numărul posturilor de control al documentelor, pentru fluidizarea traficului

Aeroportul Otopeni a suplimentat numărul posturilor de control al documentelor, pentru fluidizarea traficului

22 Aug 2017   •   10:18
Aeroportul Otopeni a suplimentat numărul posturilor de control al documentelor, pentru fluidizarea traficului

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a decis suplimentarea numărului de posturi de control al documentelor, având în vedere numărul mare de pasageri care tranzitează în această perioadă Aeroportul Internaţional Henri Coandă, se arată într-un comunicat remis, marţi, AGERPRES.

"Începând cu această săptămână, capacitatea de procesare a pasagerilor la intrarea în ţară a fost extinsă cu încă 2 ghişee, respectiv 4 posturi de control al documentelor, pe fluxul de sosiri. Aceste posturi suplimentare, dedicate curselor charter, simplifică procesul de control, ceea ce diminuează timpul de aşteptare al pasagerilor la controlul documentelor', a declarat Directorul General al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, Bogdan Mîndrescu, citat în comunicat.

În prezent, pe fluxul de sosiri, pasagerii au la dispoziţie 12 ghişee ale Poliţiei de Frontieră, cu 24 de posturi control.

'Am luat această măsură de eficientizare a fluxului de sosiri după ce, luna trecută, am finalizat proiectul de optimizare a controlului de securitate al pasagerilor şi bagajelor de mână, pe fluxul de plecări, la Aeroportul Henri Coandă', a mai precizat Bogdan Mîndrescu.

Pentru optimizarea controlului de securitate al pasagerilor şi bagajelor de mână, la Aeroportul Henri Coandă au fost amplasate paturi de role la toate liniile de control de securitate pe fluxul de plecări. De asemenea, au fost instalate sisteme de recuperare a tăvilor folosite pentru controlul bagajelor de mână, dar şi staţii de lucru pentru controlul secundar al acestor bagaje, al căror rol este de a permite controlul separat al bagajelor suspecte, evitând blocarea liniei de control până la verificarea acestora.

Conducerea Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti asigură pasagerii, companiile aeriene şi instituţiile abilitate ale statului că ia toate măsurile necesare pentru securitatea pasagerilor şi pentru desfăşurarea în deplină siguranţă a operaţiunilor aeroportuare, la standarde înalte de calitate şi profesionalism.

×