x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Ambulanţele vor fi trase pe dreapta

Ambulanţele vor fi trase pe dreapta

de Monica Cosac    |    27 Sep 2017   •   17:48
Ambulanţele vor fi trase pe dreapta
Sursa foto: Victor Stroe

Un amplu miting va fi organizat, mâine, la nivel naţional, pentru sensibilizarea Guvernului în legătură cu problemele cu care se confruntă angajaţii Serviciilor de Ambulanţă, a anunţat, ieri, conducerea Federaţiei Naţionale Sindicale “Ambulanţa” din România (FNSAR). Pierderea unor sporuri şi a tichetelor de masă începând cu 1 ianuarie 2018, blocajul interministerial legat de achiziţia de ambulanţe şi deficitul de personal se numără printre nemulţumirile ambulanţierilor.

Protestul prin care sindicaliştii FNSAR vor solicita Guvernului României să le soluţioneze favorabil revendicările, se va desfăşura mâine, în intervalul orar 11.00 - 12.00, în toate sediile centrale ale serviciilor publice de ambulanţă din ţată, cu participarea angajaţilor, fără afectarea capacităţii de intervenţie în asistenţa medicală de urgenţă.

Sindicaliştii reclamă scăderea veniturilor lunare a personalului din sistemul sanitar, respectiv din serviciile de ambulanţă, începând cu 1 ianuarie 2018, în urma aplicării Regulamentului de sporuri conform proiectului elaborat de Ministerul Sănătăţii în baza Legii 153/2017. Printre situaţiile care duc la scăderea veniturilor, ambulanţierii amintesc pierderea tichetelor de masă în perioada 1 ianuarie – 1 decembrie 2018, precum şi “pierderea totală sau reducerea considerabilă a procentelor de sporuri pentru condiţii deosebit de periculoase”.

Pe lista revendicărilor se regăseşte şi urgentarea încheierii contractului-cadru multi-anual de către ministerele responsabile şi alocarea de fonduri de la buget pentru urgentarea achiziţiei de ambulanţe.

De asemenea, se solicită “suplimentarea de posturi la nivelul normativului de personal şi asigurarea bugetului necesar” în contextul deficitului de personal cu care se confruntă serviciile publice de ambulanţă.

Dacă revendicările nu vor fi rezolvate, FNSAR ameninţă că începând din octombrie vor organiza proteste mai ample, greve de avertisment şi chiar grevă generală.

×
Subiecte în articol: greva ambulante