x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Anchetă după vizita ministrului la SJU Constanţa

Anchetă după vizita ministrului la SJU Constanţa

de Monica Cosac    |    09 Apr 2019   •   11:56
Anchetă după vizita ministrului la SJU Constanţa

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Constanţa a anunţat, ieri, că va lua măsuri după controlul făcut în plină noapte de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, demarând o anchetă administrativă. „Dezastru, mizerie, debandadă” - acestea sunt concluziile controlului făcut de Pintea duminică noapte.

„În urma vizitei efectuate în cursul serii de 07.04.2019, de către ministrul sănătăţii, Sorina Pintea şi preşedintele CJ Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu, conducerea SCJU Sf. Apostol Andrei Constanţa s-a autosesizat şi a demarat de urgenţă o anchetă administrativă în vederea luării măsurilor care se impun faţă de cazurile semnalate”, se arată într-un comunicat al conducerii SJU Constanţa.

După vizitele inopinante la spitalele din Ploieşti şi Târgu-Jiu, un nou control în miez de noapte dezvăluie autorităţilor ceea ce pacienţii au semnalat de multe ori: mizeria din secţiile Spitalului Județean Constanța. „Dezastru, mizerie, debandadă, o lipsă de organizare totală”, sunt concluziile ministrului Sănătăţii după ce a mers, în noaptea de duminică spre luni, la această unitate medicală. Sorina Pintea spune că problemele încep de la intrarea în secţii, unde nu există materiale de protecţie şi nici dezinfectaţi.

Ministrul Sănătăţii a propus demiterea a două asistente-şefe, de la Neurologie şi de la Unitatea de Primiri Urgenţe, şi sancţionarea directorului administrativ.

 

×