x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Angajaţii de la salubritate păstrează curăţenia pe străzi şi se expun coronavirusului 12 ore pe zi

Angajaţii de la salubritate păstrează curăţenia pe străzi şi se expun coronavirusului 12 ore pe zi

31 Mar 2020   •   08:08
Angajaţii de la salubritate păstrează curăţenia pe străzi şi se expun coronavirusului 12 ore pe zi
Sursa foto: Lucian Alecu

Angajaţii de la salubritate curăţă străzile 12 ore pe zi. Nici ei n-au suficiente echipamentele de protecţie împotriva noului virus, chiar dacă sunt mult mai expuşi decât restul populaţiei. Unii angajaţi preferă să improvizeze echipamente de protecţie.

Deşi par lăsate pustii, străzile sunt îngrijite de oameni care se expun 12 ore pe zi riscului de infectare cu noul Covid-19. Printre ei am întâlnit-o pe Ioana pentru care job-ul este singura sursă de venit.

„Asta e. Ce să facem? La muncă trebuie să venim. Cu ce trăim dacă nu venim?! De dimineaţă de la 7, până seara la 7 jumătate avem programul. Nu vorbesc cu nimeni, merg drept înainte”, spune Ioana, angajat la Salubrizare.

Măsurile de protecţie sunt necesare şi pentru angajaţii de la salubritate. Lipsa echipamentelor este şi pentru ei o problemă, ca şi pentru medici.

„(Mă dezinfectez - n.red.) Cu spirt, îl avem în buzunar, cu soluţii de la serviciu. Am avut şi mănuşi, şi mască. (Şi nu vă dau în fiecare zi?) Nu ne-a dat acum”, mai spune Ioana.

Responsabila cu salubrizarea are și o mască improvizată din tifon.

„E făcut de mine, pansament”, explică sursa citată.

În 2018, în România erau 33 de mii de angajaţi în domeniul salubrizării. Firmele de salubritate nu au răspuns solicitărilor Mediafax de a prezenta măsurile de protecţie puse la dispoziţie angajaţilor din teren.

Sursa: Mediafax

×