x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Angajaţii din Poşta Română continuă protestul

Angajaţii din Poşta Română continuă protestul

28 Oct 2016   •   12:01
Angajaţii din Poşta Română continuă protestul
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Angajaţii din Poşta Română continuă protestul, la acesta participând, joi, în prima zi, peste 15.000 de persoane din peste 1.000 de subunităţi poştale, a declarat pentru AGERPRES secretarul general al Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR), Ionel Oţelea. 

"Protestul nu s-a încheiat. Au participat peste 15.000 de angajaţi şi peste 1.000 de subunităţi poştale. Acesta continuă. Nu este controlat de mişcarea sindicală, iar acţiunea se desfăşoară aşa cum doresc salariaţii. Compania a făcut ieri nişte oferte. Înţeleg că sunt respinse. Nu ştiu să vă spun cum o să continue", a spus Ionel Oţelea. 

Oţelea a precizat că în acest moment nu se desfăşoară negocieri între partea sindicală şi companie, dar dacă vor fi invitaţi, sindicaliştii vor participa. 

Sindicaliştii din Poşta Română au încetat joi activitatea în mai multe puncte de lucru din Bucureşti şi din ţară după ce negocierile cu reprezentanţii companiei au eşuat miercuri seară. 

De asemenea, aceştia au pichetat miercuri dimineaţă, începând cu ora 10:00, sediul central al companiei, nemulţumiţi de propunerile venite din partea conducerii companiei, care condiţionează majorările salariale de concedieri. Ulterior în cursul zilei de miercuri aceştia au intrat la negocieri cu directorul companiei, Alexandru Petrescu. 

În data de 27 septembrie, Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România a organizat o acţiune de protest solicitând majorarea salariului cu 200 de lei. Aceştia au ameninţat cu încetarea lucrului la începutul lunii noiembrie în cazul în care cererea lor nu va fi soluţionată. Majorarea salarială solicitată de 200 de lei brut însemna un efort pentru companie de 5 milioane de lei lunar. 

Poşta Română, companie naţională înfiinţată conform Legii 31/1990, nefiind o instituţie publică, este deţinută de statul român, prin Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională (MCSI), în proporţie de 75%, şi Fondul Proprietatea (FP) în proporţie de 25%. 

Compania deţine cea mai mare reţea de distribuţie la nivel naţional, însemnând peste 80% din totalul subunităţilor poştale care operează, în prezent, în România. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poştei Române şi peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reţeaua poştală proprie. 

Poşta Română rămâne compania cu cea mai mare cifră de afaceri din acest sector de activitate, dar şi cel mai mare angajator din România, cu puţin peste 25.000 de angajaţi. AGERPRES

×
Subiecte în articol: protest poşta romănă