x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Aplicaţie pentru pregătirea medicilor rezidenţi

Aplicaţie pentru pregătirea medicilor rezidenţi

de Monica Cosac    |    26 Iul 2017   •   11:30
Aplicaţie pentru pregătirea medicilor rezidenţi
Sursa foto: Victor Stroe

O aplicaţie mobilă, destinată medicilor rezidenţi cu specializarea medicină de urgenţă, a fost lansată, ieri, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală. MedEasy va simplifica şi eficientiza activitatea rezidenţilor, potrivit secretarului de stat în MAI Raed Arafat.

 

Tinerii medici aflaţi la finalul rezidenţiatului trebuie să facă dovada realizării procedurilor medicale aferente specializării pe care şi-au ales-o, astfel că raportează aceste proceduri cu ajutorul calculatorului.

Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a subliniat că noua aplicaţie va fi o foaie de parcurs pentru medicii rezidenţi şi le va permite acestora să raporteze procedurile mai uşor şi mai rapid, cu ajutorul telefonului mobil. “Rezidentul poate să introducă ce a făcut, formatorul lui vede ce a trecut, îl validează şi atunci noi ştim timp de cinci ani, cât rezidentul este în pregătire, ce a făcut şi la ce s-a expus”, a declarat Raed Arafat la lansarea aplicaţiei mobile de către DSU şi Qualitance.

Potrivit acestuia, noua aplicaţie mobilă vine în sprijinul a 1.000 de medici,  aceasta urmând să fie gratuită. MedEasy poate să fie folosită şi de alte programe de rezidenţiat şi va reprezenta un istoric al intervenţiilor pe care le fac rezidenţii, fiind impuse bareme pentru fiecare procedură.

 

×