x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social ASSMB lansează o licitație pentru dotarea cabinetelor stomatologice școlare în școli

ASSMB lansează o licitație pentru dotarea cabinetelor stomatologice școlare în școli

04 Oct 2017   •   11:15
ASSMB lansează o licitație pentru dotarea cabinetelor stomatologice școlare în școli

Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti a publicat, miercuri, pe SEAP un anunţ privind lansarea unei licitaţii vizând achiziţionarea de unituri dentare complete şi sterilizatoare cu abur necesare pentru dotarea cabinetelor de medicină dentară din unităţile şcolare.

Durata acordului cadru va fi de 24 de luni de la data atribuirii contractului, iar valoarea estimată fără TVA este cuprinsă între 1,6 - 4,9 lei milioane lei. Ofertantul va trebui să facă dovada furnizării de produse similare în ultimii trei ani.

Criterii de atribuire: preţul ofertei (75%), garanţie + garanţie extinsă (15%), timp de intervenţie service în perioada de garanţie de 24 de luni (10%). Termenul limită pentru primirea ofertelor: 6 noiembrie.

Primăria Capitalei informa, pe 8 septembrie, că sunt în desfăşurare procedurile de achiziţii pentru utilarea cabinetelor stomatologice şcolare cu unituri dentare şi cu sterilizatoare cu aburi-autoclave. PMB menţiona că au avut loc întâlniri cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii pentru aprobarea unor modificări ale legislaţiei în vigoare, pentru a se permite autorităţilor locale să achiziţioneze materialele sanitare necesare cabinetelor stomatologice, dar şi pentru actualizarea condiţiilor necesare pentru desfăşurarea activităţii unui cabinet şcolar.

Pe 25 august 2016, Consiliul General al Capitalei a adoptat o hotărâre în baza căreia Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale urma să demareze un program pentru dotarea şi modernizarea a 143 de cabinete de asistenţă medicală şcolară dentară şi a 450 de cabinete de asistenţă medicală.

Primarul general, Gabriela Firea, preciza la momentul respectiv că situaţia acestor cabinete este mult sub aşteptările părinţilor, care vor să aibă garanţia că în grădiniţele, şcolile, liceele şi universităţile din Capitală se poate asigura o asistenţă medicală eficientă.

"Suma totală estimată pentru acest program este de trei milioane de euro. Ce se va achiziţiona? Pentru cabinetele medicale şcolare: aparatură de urgenţă medicală, aparate puls oximetru, aparate pentru măsurarea glicemiei, stetoscoape, aparate EKG portabile, laptopuri, imprimante, aparate de aer condiţionat, completarea pieselor de mobilier medical, frigidere mici. Pentru cabinete stomatologice şcolare se vor achiziţiona: scaune stomatologice, diverse piese de instrumentar, aparate de distilat apa, aer condiţionat, laptop-uri, imprimante", a explicat ea. AGERPRES

×
Subiecte în articol: cabinete stomatologice şcoli