x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Avertizare pentru românii care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Regatului Norvegiei

Avertizare pentru românii care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Regatului Norvegiei

30 Apr 2017   •   13:05
Avertizare pentru românii care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Regatului Norvegiei

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Regatului Norvegiei că începând cu data de 1 mai autorităţile din această ţară instituie măsura de control sistematic a persoanelor şi documentelor de identitate şi de călătorie pentru toate persoanele care intră în sau părăsesc spaţiul Schengen prin punctele de frontieră norvegiene. 

Potrivit unui comunicat MAE transmis duminică Agerpres, măsura a fost impusă ca urmare a evaluărilor de risc de securitate şi se menţine până când autorităţile norvegiene vor aprecia că nivelul pericolului ameninţărilor teroriste va fi suficient de redus. 

Controlul la intrarea şi ieşirea din Regatul Norvegiei se aplică atât cetăţenilor norvegieni, cât şi tuturor cetăţenilor străini, inclusiv cetăţeni ai statelor membre UE şi SEE. 

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Norvegiei: +4722561237; +4722446951; +4722556832; +4722558227, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al Ambasadei: +4799153137, precizează MAE. 

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://www.politi.no/nyhet_16825.xhtml , http://oslo.mae.ro şi www.mae.ro şi reaminteşte cetăţenilor români care călătoresc în străinătate că au la dispoziţie aplicaţia 'Călătoreşte în siguranţă' (disponibilă gratuit în 'App Store' şi 'Google Play'), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare 'Un SMS îţi poate salva viaţa!'. 

×