x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Bodog: Aş dori să am o baghetă magică să schimb sistemul de sănătate peste noapte, dar nu se poate

Bodog: Aş dori să am o baghetă magică să schimb sistemul de sănătate peste noapte, dar nu se poate

14 Sep 2017   •   12:31
Bodog: Aş dori să am o baghetă magică să schimb sistemul de sănătate peste noapte, dar nu se poate

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a spus joi că şi-ar dori să aibă o baghetă magică ca să schimbe sistemul de sănătate peste noapte, dar nu se poate, şi a anunţat că Institutul Fundeni va avea un accelerator liniar pentru radioterapie. 

"Aş dori să am o baghetă magică să schimb sistemul de sănătate peste noapte, nu se poate. Însă vreau să vă asigur că în fiecare zi încerc să schimb ceva în sistemul medical. În ceea ce priveşte Institutul Fundeni, Ministerul Sănătăţii are în derulare un program de dotare cu acceleratoare liniare pentru tratamentul pacienţilor oncologici. Acest program, datorită faptului că prima licitaţie s-a finalizat cu economii importante, se va dezvolta şi una dintre instituţiile care va beneficia de un accelerator liniar va fi şi Institutul Fundeni. În momentul de faţă, am solicitat Agenţiei Atomice de la Viena să vină să evalueze Institutul Fundeni şi să stabilească tipul de echipament, de accelerator care se va monta aici şi vom intra cu al treilea val de licitaţii pentru achiziţionarea de acceleratoare. Pentru primele cinci am primit no objection de la Banca Mondială ieri sau alaltăieri şi urmează să se semneze contractul", a spus ministrul Sănătăţii prezent la o conferinţă de presă organizată în deschiderea Zilelor Institutului Clinic Fundeni. 

El a subliniat că aceasta nu este singura măsură luată în sistemul medical. 

"Eu am mai spus, am fost privit cu neîncredere, dar vreau să vă spun că astăzi se deschid ofertele pentru programul un CT şi un RMN pentru fiecare spital judeţean care nu are. Azi se deschid ofertele de Banca Mondială şi vom anunţa public câştigătorul şi semnarea contractului. (...) Deci, lucruri importante pe care le-am spus, care privesc infrastructura medicală, vă rog să mă credeţi că le fac, chiar dacă nu fac gălăgie", a afirmat Bodog. 

Totodată, ministrul a felicitat medicii Institutului Clinic Fundeni pentru modul în care îşi fac datoria faţă de pacienţi. 

"2011 este anul în care am fost invitat prima dată să particip la Zilele Fundeni şi cred că, de atunci, sunt fidel acestui Institut. Spitalul este parte importantă a unei comunităţi şi faptul că dumneavoastră sunteţi aici, nu numai specialişti din sănătate, dar presă, oameni de afaceri, pacienţi, autorităţi, dovedeşte faptul că această comunitate este vie, sprijină spitalul şi îşi face datoria mai mult sau mai puţin faţă de spital. Vreau să vă felicit cu ocazia sărbătorii dumneavoastră. Vreau să urez în primul rând colegilor mei să fie sănătoşi, să poată oferi sănătate şi celorlalţi, vreau să urez pacienţilor dumneavoastră să fie mai sănătoşi, să aibă familii sănătoase. Din partea noastră, a autorităţilor, avem toată determinarea să oferim cele mai bune condiţii atât specialiştilor din domeniul sănătăţii şi am început deliberat cu acest lucru pentru că aceste condiţii se repercutează asupra pacienţilor", a mai spus ministrul Sănătăţii. AGERPRES

×