x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social București:PMP lansează o campanie de donare a sângelui

București:PMP lansează o campanie de donare a sângelui

04 Aug 2017   •   12:30
 București:PMP lansează o campanie de donare a sângelui

O campanie menită să stimuleze donarea de sânge va fi organizată, săptămâna viitoare, de Primăria Capitalei, prin intermediul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti şi al Centrului pentru Tineret, cu sprijinul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

"Am observat că este criză de sânge. Mai ales în perioada verii, tradiţional se întâmplă această neplăcere care nu trebuie să ne lase indiferenţi. Am luat decizia ca, săptămâna viitoare, Primăria Capitalei, prin ASSMB, Centrul de Tineret şi cu sprijinul Ambulanţei Bucureşti-Ilfov (...) să organizeze o acţiune prin care să se stimuleze donarea de sânge, prin care să vină cât mai mulţi tineri sau persoane care îndeplinesc condiţiile medicale să poată să doneze sânge, să îi ajute pe bolnavii care au nevoie în această perioadă de transfuzii. Sunt convinsă că gestul PMB va fi urmat şi de alte instituţii, pentru a nu mai avea în România şi în capitala ţării criză de sânge", a afirmat vineri primarul general Gabriela Firea, în cadrul comandamentului anticaniculă, convocat la sediul PMB.

De asemenea, directorul medical ASSMB, Turkes Ablachim, a subliniat faptul că România ocupă unul dintre ultimele locuri în ce priveşte donarea de sânge. Ea a mai precizat că ASSMB va organiza în mod regulat campanii pentru stimularea donării de sânge.

"Aşteptăm şi sprijinul ONG-urilor şi al întregului personal medical implicat în actul de sănătate, să facem o campanie pentru educarea populaţiei în sensul donării de sânge, al creşterii spiritului civic, deoarece oricare dintre noi s-ar putea afla la un moment dat în situaţia de a avea nevoie de sânge şi să i se spună că intervenţia chirurgicală ar trebui amânată", a spus ea. AGERPRES

×
Subiecte în articol: pmp donare sănge