x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Cadre medicale trimise de şefi la “cursuri de comportament”

Cadre medicale trimise de şefi la “cursuri de comportament”

de Monica Cosac    |    16 Mar 2017   •   20:40
Cadre medicale trimise de şefi la “cursuri de comportament”

Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Botoşani vor fi obligaţi să participe la cursuri de instruire pe teme de comportament, a anunţat, ieri, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Ştefan Bercea. Potrivit acestuia, decizia a fost luată după ce conducerea spitalului ar fi aflat că o parte din personalul medical foloseşte un “limbaj neadecvat” în relaţia cu pacienţii.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani spun că, deşi la nivelul unităţii medicale nu au fost înregistrate reclamaţii scrise privind atitudinea personalului faţă de pacienţi, conducerea a aflat de astfel de cazuri, ]n special în rândul personlualui auxiliar.

“Conducerea spitalului are cunoştinţă de astfel de cazuri privind atitudinea personalului, motiv pentru care vom iniţia anumite cursuri de instruire a personalului pe teme de comportament. Principala problemă a fost limbajul şi suntem conştienţi că sunt probleme în cadrul spitalului legat de modul în care se comportă în special personalul auxiliar cu pacienţii, motiv pentru care încercăm să creştem calitatea actului medical”, a afirmat Ştefan Bercea, citat de Agerpres.

Aceste cursuri de comportament ar urma să fie susţinute, începând de luna viitoare, fie de psihologii spitalului, fie de specialişti în domeniu din afara unităţii medicale. Mai mult, conducerea celui mai mare spital din Botoşani a făcut un apel la pacienţi şi la familiile acestora să sesizeze în scris orice comportament nepotrivit al cadrelor medicale sau personalului auxiliar, astfel încât să poată lua măsuri faţă de persoanele în cauză.

 

SJU Botoşani este cea mai mare unitate medicală din judeţ

×