x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Campania "Flori pentru Suflet" cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice

Campania "Flori pentru Suflet" cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice

28 Sep 2017   •   15:05
Campania "Flori pentru Suflet" cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice

Asociaţia Niciodată Singur - Prietenii Vârstnicilor şi Fundaţia Principesa Margareta a României organizează, de Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, a şasea ediţie a campaniei "Flori pentru Suflet".

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, transmis joi AGERPRES, campania este o modalitate de a promova, alături de parteneri, colaboratori şi voluntari, mesajul unei bătrâneţi mai frumoase pentru vârstnicii din România.

În perioada 28 septembrie - 3 octombrie, peste 50 de ONG-uri din toată ţara, instituţii publice, instituţii de învăţământ, companii sau voluntari vor susţine mesajul unei bătrâneţi demne pentru vârstnicii din România prin oferirea de flori şi gânduri bune seniorilor. Locurile de desfăşurare a campaniei sunt diverse - de la cămine de bâtrâni, la cafenele şi restaurante, casierii şi puncte de lucru ale partenerilor, centre de zi, parcuri şi spaţii publice sau la domiciliul vârstnicilor nedeplasabili.

Tot în cadrul campaniei, voluntarii vor distribui flori şi felicitări celor prezenţi pe data de 2 octombrie la Teatrul Naţional din Bucureşti la Conferinţa "Bune practici pentru o bătrâneţe frumoasă". Conferinţa este organizată de Fundaţia Principesa Margareta a României şi are ca scop creşterea calităţii vieţii persoanelor vârstnice prin promovarea celor mai inovative şi eficiente soluţii în domeniul senectuţii.

Campania este organizată la nivel internaţional de Federaţia Internaţională Les petits freres des pauvres în state precum Franţa, Spania, Ungaria, Elveţia, Germania, Polonia, Mexic, Canada sau Statele Unite ale Americii.

La nivel mondial, din ce în ce mai mulţi vârstnici sunt afectaţi de izolare socială şi singurătate. În România, conform unui studiu realizat de GfK pentru Fundaţia Principesa Margareta a României, unul din doi vârstnici este afectat de singurătate sau trăieşte sentimentul inutilităţii, se precizează în comunicatul citat. Prin campaniile şi acţiunile sale, Asociaţia Niciodată Singur - Prietenii Vârstnicilor încearcă să combată aceste fenomene. AGERPRES

×
Subiecte în articol: ziua persoanelor varstnice