x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Ce amenzi vor plăti părinții care refuză să-și vaccineze copii

Ce amenzi vor plăti părinții care refuză să-și vaccineze copii

03 Dec 2016   •   16:50
Ce amenzi vor plăti părinții care refuză să-și vaccineze copii

Un părinte care refuză să-şi vaccineze copilul va parcurge, odată cu intrarea în vigoare a noii legi, o procedură care până acum nu era obligatorie, potrivit unor surse din sistem.

Astfel, în momentul în care anunţă medicul de familie asupra deciziei sale, acesta va informa Comisia Judeţeană de Vaccinare care îl va consilia şi, după caz, dacă nu se răzgândeşte, îi va pune la dispoziţie un formular de refuz, care, ulterior, trebuie anexat dosarului de înscriere în învăţământ.

Citește și: Cine este vinovat de isteria VACCINURILOR care ar provoca autism și de ce continuă nebunia

Pentru a fi protejaţi, copiii nevaccinaţi vor fi suspendaţi în perioada unor epidemii constatate de Direcţiile de Sănătate. Dacă părintele nu se prezintă la consiliere sau refuză să semneze formularul va fi amendat cu până la 2.500 de lei. De asemenea, vaccinarea nu se va face în momentul în care există contraindicaţii.

Cele mai drastice amenzi, de până la 10.000 de lei, sunt prevăzute pentru instituţiile sau cadrele medicale care acţionează contrar legii, unul dintre cazuri fiind acela al informării eronate sau tendenţioase asupra vaccinării.

Sursa: monitorulcj.ro

×