x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Declarații de ultimă oră ale ministrului Muncii

Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Declarații de ultimă oră ale ministrului Muncii

18 Oct 2017   •   12:34
Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Declarații de ultimă oră ale ministrului Muncii

Liviu Dragnea a declarat în marți că legea pensiilor nu este cuprinsă în draftul de buget pentru anul viitor, afirmație care a neliniștit oamenii.

Și preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat tot marţi că recalcularea pensiilor trebuie făcută, dar trebuie văzut în ce măsură bugetul de anul viitor permite adoptarea unei astfel de măsuri.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a vorbit în emisiunea „Punctul de întâlnire”, de la Antena 3, despre anunțul făcut de Liviu Dragnea, potrivit căruia legea pensiilor nu se mai aplică în 2018, ci în 2019. 

„Eu am comunicat în ultima lună ceea ce a spus și domnul Dragnea astăzi. De anul viitor, se aplică punctul de pensie conform programului de guvernare, care este 1100 de lei, de la 1 iulie 2018. După care, în 2019, se va face o recalculare la fiecare pensie în parte. Asta nu înseamnă că anul viitor nu vor crește pensiile românilor. Nu știu cât durează legea în Parlament, dar cu certitudine, asta nu afectează creșterile de anul viitor Legea este încă la Casa de Pensii. Noi trebuie să scoatem din legea pensiilor, pensiile minim garantate, care au crescut anul acesta. Începem să facem o delimitare între ajutoarele sociale, pentru că așa sunt acele pensii pe care le primesc cei care au cinci, șase ani de contributivitate și cei care au cotizat mulți ani în sistem”, a spus ministrul Muncii.

×