x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Cerinţe noi la angajare pentru medici şi dentişti

Cerinţe noi la angajare pentru medici şi dentişti

de Monica Cosac    |    17 Apr 2019   •   11:50
Cerinţe noi la angajare pentru medici şi dentişti

După ce, în ultimele luni, au fost descoperite mai multe cazuri de falşi doctori sau stomatologi, Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică un proiect de ordin care prevede care sunt condițiile necesare exercitării profesiei de medic, medic stomatolog și farmacist pe teritoriul României, în cadrul unităților sanitare publice și private. Diploma de licenţă, certificatul de medic specialist sau certificatul de membru al organizaţiei profesionale vizat pe anul în curs se regăsesc printre documentele care le vor fi solicitate medicilor, dentiştilor şi farmaciştilor pentru a-şi putea desfăşura profesia.

 

„În ultima perioadă, Ministerul Sănătăţii s-a confruntat cu o serie de situaţii privind exercitarea activităţilor de medic, respectiv de medic stomatolog în unităţi sanitare publice sau private de către persoane neautorizate sau care nu îndeplinesc condiţiile legale pentru exercitarea profesiei”, se arată în referatul de aprobare.

În vederea exercitării profesiei de medic pe teritoriul României, unităţile sanitare publice şi private solicită următoarele documente: cererea în care se menţionează postul pentru care persoana interesată doreşte să concureze sau să se angajeze; diploma de licenţă şi certificatul de specialist sau primar pentru medici, în original şi copie; documente privind schimbarea numelui (certificat de căsătorie, certificat de divorț hotărâre judecătorescă, etc.) în original și copie; certificatul de membru al organizaţiei profesionale cu viza pe anul în curs, în original şi copie; actul de identitate în termen de valabilitate, în original şi copie. Toate copiile documentelor vor fi „certificate de un reprezentant al angajatorului”, se arată în proiect. De asemenea, vor trebui să prezinte: cazierul judiciar şi certificat medical din care să rezulte că sunt apţi din punct de vedere fizic şi neuropsihic, iar persoanelor fizice independente li se va cere şi certificatul de înregistrare de la administraţia fiscală.

Pe lângă aceste documente, cei care doresc să se angajeze în unităţile sanitare trebuie să facă dovada că nu au primit sancţiunile prevăzute la art. 455 alin. (1) lit. e) sau f), la art. 541 alin. (1) lit. d) sau e), respectiv la art. 628 alin. (1) lit. d) sau e) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.

 

×
Subiecte în articol: cerinte noi medici