x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Copil de numai 11 ani s-a spânzurat în podul casei

Copil de numai 11 ani s-a spânzurat în podul casei

27 Mar 2017   •   21:40
Copil de numai 11 ani s-a spânzurat în podul casei

Un copil în vârstă de 11 ani dintr-o comună a județului Dâmbovița a fost găsit spânzurat, astăzi, în podul casei.

Sora mai mare copilului a fost cea care l-a descoperit, iar din primele verificări polițiștii au stabilit că băiatul nu a lăsat nici un bilet prin care să-și justifice gestul, apropiații luând în calcul posibilitatea ca băiatul să fi luat parte la jocul ”Balena albastră”, scrie romaniatv.net.

Potrivit reprezentanților IPJ Dâmbovița, polițiștii au fost anunțați despre faptul că, luni, un băiat în vârstă de 11 ani din comuna Nucet, satul Cazaci, a fost găsit spânzurat, polițiștii deschizând dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpa și făcând verificări pentru a stabili împrejurările în care s-a produs decesul.

Sora mai mare a băiatului a fost cea care a mers în pod și și-a găsit fratele spânzurat.

Apropiații familiei susțin că înainte de a comite gestul sinucigaș băiatul și-a spart telefonul mobil, iar rudele iau în calcul posibilitatea ca moartea sa să aibă legătură cu jocul "Balena albastră".

În urma primelor verificări, polițiștii nu au descoperit niciun bilet sau vreun alt mesaj prin care copilul să explice de ce a recurs la acest gest.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Ramona Dabija, a declarat, în 17 martie, pentru News.ro, că prieteniile din lumea virtuală pot fi fatale, de aceea trebuie atrasă atenția părinților cu privire la jocurile video de pe internet și la pericolul la care sunt expuși copiii.

Un astfel de joc online este "Balena Albastră", lansat în Rusia și din cauza căruia peste 130 de adolescenți s-ar fi sinucis.

×