x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Cristina Ţopescu: Pot sa nu fiu de acord cu Mircea Badea, fără să-l înjur? "E cel puţin o falsă problemă povestea cu copiii la proteste"

Cristina Ţopescu: Pot sa nu fiu de acord cu Mircea Badea, fără să-l înjur? "E cel puţin o falsă problemă povestea cu copiii la proteste"

20 Feb 2017   •   14:15
Cristina Ţopescu: Pot sa nu fiu de acord cu Mircea Badea, fără să-l înjur? "E cel puţin o falsă problemă povestea cu copiii la proteste"

"Sunt taguita de Cristina Bazavan in dezacordul ei profund cu Mircea Badea. O inteleg pe Cristina si cred ca are dreptate, de aceea i-am si raspuns deja. Parerea mea este ca e cel putin o falsa problema povestea cu copiii la proteste, asta e problema in protestele din romania, pa bune??? Deci spun a nu stiu cata oara, eu cred ca protestele astea sunt revenirea la "viata civica" a tinerilor, sunt mandra de ei, sunt alaturi de ei si ii invit foarte des in emisiunile mele. Ca sunt tot felul de "entitati" sau indivizi care incearca sa- i foloseasca, e lesne de imaginat, dar de la asta pana la a spune ca sunt manipulati....sa fim seriosi !!! :)

Opiniile mele deci nu coincid cu cele ale lui Mircea, asta nu inseamna ca o sa ma apuc sa-l injur. Stiu ca ma puteti injura unii dintre voi pentru ca nu-l injur, dar imi asum. La fel de bine (sau rau?!) sunt injurata si de ceilalti, cand spun ca sustin protestele, ca am fost la ele si ca, si ca moderator, in toiul unor asemenea tensiuni sociale, am dreptul la opinie chiar si in emisiunea mea. Important e ca ii ascult si pe ceilalti, ca ii tratez cu respect si ca incerc sa inteleg ce-i nemultumeste si pe ei.

Nu-l injur pe mircea pentru ca nu e stilul meu, daca am ceva de spus cuiva ii spun lui, nu o fac pe facebook. Si ii spun daca relatia e de asa natura. Altfel ce-mi da mie dreptul sa admonestez oamenii doar pentru ca nu sunt de acord cu ei? Si inca ceva: aleg sa vad si calitatile oamenilor, e un soi de instinct de conservare, daca vreti…resentimentele imi fac mult mai mai rau mie decat lor. Ce stiu e ca mircea e un tip foarte destept, ca nu are sufletul precum ii e gura de multe ori, stiu si simt asta, desi nu suntem prieteni.

Aleg sa vad asta in mircea si nu excesele lui imbracate intr-o “stilistica”, nici ea pe gustul meu. Sunt si lucruri pe care mircea le exprima corect si aproape genial, hai recunosteti !:) Voi nu aveti excese niciodata? Doar ca nu se vad la tv, nu? Eu am. De ce as face atunci atata caz de excesele altora? Si pe urma, ura si insulta nu fac parte din arsenalul meu, prefer ironia, cand ma apar, dupa care ma simt oricum putin vinovata. Nu sunt vreo “fiinta spirituala”, dar nu sunt nici conflictuala si, desi am si eu accesele mele, incerc sa scap repede de orice mi-ar putea otravi sufletul. Va place sau nu, sa-mi fie cu iertare, e doar treaba mea cum sunt eu si cum aleg sa reactionez la una sau la alta..

O mare parte dintre cei care se uita la Antena 3 ma insulta de zor pe fb. Si? Merg inainte, toti suntem injurati de unii sau de ceilalti. Voi nu? Pe unii ii munceste grija ca n-o sa fac rating pentru ca nu se mai uita ei la mine (desi se uita ca sa ma injure:) ), ma ameninta ca ma parasc la mihai gadea, i-am invitat s-o faca, parca mihai nu stie ce are la usa ?:))) Ma cunoaste demult si, chiar daca uneori nu suntem de acord, stie ca nu am o agenda ascunsa, ca asta cred eu pur si simplu si ca asta sunt ! Cand n-o sa-i mai convina, o sa-mi spuna si o sa ne despartim civilizat, prieteneste. Totul are un inceput si un sfarsit. Cum trecem prin ele, depinde si de noi !

Cat despre "lasitatea de a nu renunta la o leafa", nu m-as grabi sa fiu asa de aspra. Jurnalistii, cel putin, stiu ce se intampla pe piata media, stiu ce probleme au cam toate televiziunile. N-as pune la zid jurnalisti care lucreaza la un post sau altul care nu va plac. Jurnalistii sunt si ei oameni ca voi toti, au rate, au copii sau parinti, au tot felul de responsabilitati, multi stau cu chirie. Povestea cu salariile fabuloase e un mit in cazul celor mai multi dintre ei.

Salariile au scazut mult in mai toate televiziunile si niciodata nu au fost asa de mari precum va imaginati voi cand va uitati la noi, cei de la televizor. Si noi avem facturi de platit ca si voi, si noi avem in grija de multe ori nu doar propria persoana. Atata timp cat nu ne vindem opiniile si convingerile, incercati sa nu ne mai acuzati. Nu va place emisiunea sau pozitionarea noastra pe un anumit subiect, nu va uitati la noi ! Nu va place o televiziune, nu va uitati la ea ! E dreptul vostru, eu vi-l respect.

Nu va propun, in schimb, decat sa nu ne mai injurati cand nu sunteti de acord cu noi si, daca se poate, sa nu ne mai faceti ordine in viata, (cand sa ne dam demisia, la ce alte televiziuni sa plecam etc...) Va irositi prea multa energie intrand in viata altora, in loc sa o faceti pe a voastra mai plina de sensuri. Tara asta n-o sa ajunga nicaieri atata timp cat ne preocupa mult mai mult sa-i judecam pe altii in loc sa ne ocupam de propria noastra evolutie. Doar cu indivizi evoluati poate evolua si societatea. De care, altfel, ne tot plangem. Pai hai sa lucram la asta ! Fiecare, cate putin! :)", a scris Cristina Ţopescu, realizatoare Antena 3, pe pagina sa de Facebook.

 

×