x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Crosul inimii va avea loc duminică, în Parcul Tineretului

Crosul inimii va avea loc duminică, în Parcul Tineretului

28 Sep 2017   •   15:11
Crosul inimii va avea loc duminică, în Parcul Tineretului

Ediţia XVIII a Crosului Zilei Mondiale a Inimii se va desfăşura duminică, 1 octombrie, în Parcul Tineretului, începând cu ora 13,00, anunţă organizatorii, Centrul Regional Bucureşti al Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP) şi Asociaţia pentru Sănătate, Educaţie şi Familie (ASEF).

Întâlnirea participanţilor va avea loc, ca de obicei, lângă terasa de unde încep aleile, la 200 m dinspre intrarea Şincai, în jurul steagului inimii. Voluntarii ASEF vor oferi la cort măsurări de presiune arterială, de greutate şi procentaj de grăsime corporală, vor distribui gratuit reviste şi pliante de sănătate şi îi vor consilia cardio-preventiv pe cei interesaţi de a preveni incidentele cardiace. De notat că, deşi la cros vor participa şi medici, se aleargă pe proprie răspundere, manifestarea fiindu-le adresată numai celor sănătoşi care nu au deprins însă bucuria mişcării pentru sănătate, informează un comunicat al INSP transmis miercuri AGERPRES.

Participanţii vor alerga pe circuite de lungime modică, diferenţiate pe măsura puterilor şi anilor lor (4 - 80), iar cei mai merituoşi vor primi premii bune pentru inimă&minte sponsorizate de Asociaţia Mens Cordis.

Potrivit organizatorilor, Ziua Mondială a Inimii se desfăşoară în acest an sub sloganul "Împreună, spre inimi mai puternice!" (#Share the power), care subliniază rolul solidarităţii şi al comunităţilor în mişcarea pentru sănătate ce dă mai multă putere inimilor noastre de a înainta demn şi performant pe căile vieţii.

Crosul Inimii din 1 octombrie este parte a celebrării Zilei Mondiale a Inimii instituită în fiecare zi de 29 septembrie începând cu anul 2000, la iniţiativa Federaţiei Mondiale a Inimii şi sub patronajul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

×
Subiecte în articol: crosul inimii