x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Cum poţi face turul Europei cu banii UE

Cum poţi face turul Europei cu banii UE

de Monica Cosac    |    20 Iun 2018   •   15:20
Cum poţi face turul Europei cu banii UE

În acest an, Uniunea Europeană le face un cadou de majorat tinerilor care îşi doresc să călătorească prin Europa. Concret, aproximativ 15.000 de tineri cu vârsta de 18 ani, din statele membre UE, vor primi bilete gratuite de tren valabile între una şi 30 de zile, prin Programul #DiscoverEU, cu care vor putea să viziteze alte ţări din spațiul comunitar, în această vară. Peste 750 de astfel de permise de călătorie sunt destinate tinerilor români. Vacanţa se anunţă chiar interesantă, ţinând cont că 2018 este Anul european al patrimoniului cultural, şi în toată Europa au loc multe evenimente. Înscrierile au început deja, la 12 iunie, şi se vor încheia pe 26 iunie 2018, ora 12.00 (CEST).

Pentru a participa trebuie să:

- ai 18 ani la data de 1 iulie 2018 (adică să te fi născut între 2 iulie 1999 şi 1 iulie 2000, inclusiv);

- ai cetăţenia uneia din cele 28 de ţări membre ale UE;

- introduci numărul cărţii de identitate sau al paşaportului pe formularul on-line de înscriere;

- călătoreşti în perioada 9 iulie - 30 septembrie 2018;

- începi călătoria într-unul din cele 28 de state UE;

- planifici o călătorie de cel puţin o zi şi maximum 30;

- vizitezi între una şi patru ţări străine de pe teritoriul UE.

Cum se fac înscrierile?

Înscrierile se fac on-line, pe site-ul UE (http://europa.eu/youth/discovereu_ro) Mai întâi, va trebui să introduci datele tale personale și să oferi detalii despre călătoria pe care o planifici. Apoi, va trebui să răspunzi la un quiz de 5 întrebări referitoare la Anul european al patrimoniului cultural 2018 şi la iniţiativele UE dedicate tinerilor. În cele din urmă, va trebui să răspunzi şi la o întrebare de departajare, care îi va permite Comisiei să clasifice participanţii în cazul în care sunt prea multe cereri. Principalul mijloc de transport este trenul, însă permisul de călătorie dă posibilitatea de a lua şi alte mijloace de transport, cum ar fi autobuzul sau feribotul. 

Te poţi înscrie în nume propriu sau ca membru al unui grup de maximum cinci persoane (toate trebuie să aibă vârsta de 18 ani). Doar liderul grupului completează formularul de cerere şi răspunde la întrebări (quiz şi departajare).

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: turul Europei