x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Cum vă puteţi recupera taxa auto

Cum vă puteţi recupera taxa auto

14 Iun 2018   •   22:55
Cum vă puteţi recupera taxa auto

Românii care au de recuperat taxa auto o pot face depunând o cerere în acest sens până pe 31 august 2018 la direcţiile financiare unde sunt arondaţi. Orice cerere depusă ulterior acestei date nemaifiind soluţionată prin restituirea taxei. "Fac obiectul prezentei proceduri sumele de restituit reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule, precum şi dobânzile aferente stabilite de instanţele de judecată prin hotărâri definitive, precum şi cheltuielile băneşti stabilite de aceste instanţe şi orice alte cheltuieli ocazionate de executarea silită, pentru care la data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă nu au fost emise decizii de soluţionare a cererii de restituire, precum şi cele care devin executorii după data de 31 august 2018", se arată în ordinul privind normele metodologice pentru aplicarea OUG 57/2017. Cei care au plătit până la introducerea timbrului de mediu în 2013, îşi vor primi banii înapoi în intervalul 1 ianuarie 2018 - 31 decembrie 2018.Ceilalţi îşi vor recupera taxa în perioada 1 septembrie 2018 - 31 martie 2019.

Paşii de urmat

Pentru a vă primi banii înapoi va trebui completată o cerere tip de restituire, care va fi mai apoi adăugată la dosar împreună cu documentul doveditor al plăţii taxei în copie sau original ( se poate şi fără dovada plăţii în cazul în care nu mai aveţi chitanţele).

Pe lângă acestea, dosarul va mai trebui să conţină copia cărţii de identitate a vehicului şi a certificatului de înmatriculare. Formatul cererii tip va fi aprobat în 15 zile, iar dosarul cu documente trebuie depus la ANAF cel târziu în 31 august 2018.

Proprietarii de maşini care au plătit aceste taxe vor primi şi o dobândă de 0,02% pentru fiecare zi de întârziere sau mai exact, 7,3% pe an.

 

 

×
Subiecte în articol: recuperare taxa auto