x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Daniel Buda: Solicit autorităţilor române să evalueze calitatea produselor alimentare din supermarket-uri

Daniel Buda: Solicit autorităţilor române să evalueze calitatea produselor alimentare din supermarket-uri

23 Feb 2017   •   13:08
Daniel Buda: Solicit autorităţilor române să evalueze calitatea produselor alimentare din supermarket-uri
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Europarlamentarul Daniel Buda a solicitat joi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bistriţa, ca autorităţile române să înceapă o evaluare a calităţii produselor alimentare comercializate în supermarket-uri şi să facă publice datele rezultate. 

"Solicit public autorităţilor din România să facă toate demersurile necesare astfel încât să informeze opinia publică cu privire la calitatea produselor alimentare care sunt comercializate în supermarket-urile din România. Avem parte de informaţii în spaţiul public din ţări cum sunt Ungaria, Slovacia, Cehia şi nu numai, unde vin şi ne spun că s-au făcut evaluări pe produsele alimentare care sunt valorificate în supermarket-urile de acolo şi că există diferenţe majore în ceea ce înseamnă calitatea produselor vândute în statele din vestul Europei, comparativ cu produsele vândute în celelalte state, respectiv Austria sau Germania", a spus Buda. 

Europarlamentarul român a adăugat că a iniţiat deja un demers către Comisia Europeană, prin care a cerut identificarea de mecanisme care să oblige producătorii să respecte aceleaşi standarde de calitate indiferent de ţara în care îşi vând produsele. 

"Am depus deja o întrebare către Comisia Europeană, pentru a identifica mecanisme prin care să fie obligaţi procesatorii sau cei care produc aceste alimente, ca să fie asigurate standarde de calitate similare pentru toate produsele care sunt vândute, fie că vorbim de Germania, fie că vorbim de România sau de orice alt stat din Uniunea Europeană. Nu putem accepta ca noi, cei din estul Europei şi mai ales românii, să fim catalogaţi şi asimilaţi ca fiind o groapă de gunoi pentru produsele care nu au trecere în Germania sau în Austria sau în Spania", a afirmat Buda. 

Daniel Buda consideră că evaluarea calităţii produselor alimentare ar trebui demarată de către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, în colaborare cu Protecţia Consumatorului, pentru ca românii să ştie exact ce consumă şi dacă nu există riscuri asupra stării de sănătate, pe termen lung.

AGERPRES

×