x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Debitul Dunării, sub media multianuală a lunii mai

Debitul Dunării, sub media multianuală a lunii mai

06 Mai 2018   •   11:26
Debitul Dunării, sub media multianuală a lunii mai

Debitul fluviului Dunărea, la intrarea în ţară, va fi în scădere în următoarea săptămână, până la 6.100 metri cubi/secundă (mc/s), valoare sub media multianuală a lunii mai, reiese din prognoza Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

 

Potrivit hidrologilor, până pe data de 12 mai, debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere în primele două zile ale intervalului, până la valoarea de 6.100 m.c/s, apoi staţionar cu tendinţă de creştere la sfârşitul intervalului, situându-se însă sub media multianuală a lunii mai (7.250 mc/s). În aval de Porţile de Fier debitele vor fi, în general, în scădere.

În schimb, la staţia hidrometrică Isaccea, nivelul se va mai menţine peste Faza I de Apărare în prima zi a intervalului.

În ceea ce priveşte prognoza medie pe râuri pentru intervalul 6 mai, ora 7:00 - 12 mai 2018, ora 7:00, hidrologii estimează că
debitele medii zilnice vor fi relativ staţionare cu tendinţă de creştere.

"Pe toată durata intervalului de prognoză sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri rapide de niveluri şi debite pe majoritatea râurilor, datorită precipitaţiilor sub formă de aversă, izolat mai însemnate cantitativ, prognozate", potrivit INHGA. AGERPRES

×