x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Dăncilă: Ministrul Educației trebuie să cunoscă problemele din învățământul preuniversitar

Dăncilă: Ministrul Educației trebuie să cunoscă problemele din învățământul preuniversitar

16 Aug 2019   •   15:55
Dăncilă: Ministrul Educației trebuie să cunoscă problemele din învățământul preuniversitar
Sursa foto: dolgachov/Getty Images/iStockphoto

Premierul Viorica Dăncilă vrea ca următorul ministru al Educației să cunoască foarte bine problemele din sistemul de învăţământ preuniversitar. Aceasta intenționează să propună în Comitetul Executiv al PSD mai multe persoane pentru portofoliul de la Educație, urmând ca forul de conducere al partidului să decidă viitorul ministru.

"O să vin cu mai multe propuneri, o să discut în Cex despre acest lucru. Cred că trebuie să vină cineva care să cunoască problemele mai ales din învăţământul preuniversitar, unde am văzut că sunt mai multe probleme. Cred că trebuie să fie cineva implicat şi care să acţioneze foarte repede, pentru că, aşa cum ştiţi, pe 9 septembrie începe anul şcolar", a afirmat prim-ministrul.

În fruntea Ministerului Educației a fost numit interimar Daniel Breaz, actualul ministru al Culturii, după ce Viorica Dăncilă a demis-o brusc pe Ecaterina Andronescu pentru declarațiile nepotrivite pe care aceasta le-a făcut cu privire la cazul de la Caracal. Andronescu a afirmat că a "învăţat de acasă" să nu se urce în nicio maşină străină, referindu-se la Alexandra, adolescenta de 15 ani răpită de bărbatul care a luat-o la ocazie.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: invăţămănt educatie