x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Doar 10% din şcoli, autorizate de ISU

Doar 10% din şcoli, autorizate de ISU

de Monica Cosac    |    14 Noi 2017   •   21:31
Doar 10% din şcoli, autorizate de ISU

Din cele 421 de unităţi de învăţământ de stat din Capitală, doar 43 au autorizaţie ISU, restul fiind în procedură de avizare. Şeful Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (IŞMB), Florin Lixandru, susţine că elevii nu sunt în pericol.

Potrivit şefului IŞMB, există 913 corpuri de clădire în care-şi desfăşoară activitatea cele 643 de unităţi de învăţământ de stat şi particulare din municipiul Bucureşti şi în cele mai multe sunt asigurate condiţiile pentru buna funcţionare şi prezintă siguranţă pentru elevi. “Într-adevăr, în municipiul Bucureşti, din cele 421 de unităţi de învăţământ de stat, doar 43 au autorizaţie din punct de vedere ISU. Cele care nu au această autorizaţie nu înseamnă că prezintă un risc pentru siguranţa elevilor şi a personalului acelor unităţi de învăţământ”, a spus Florin Lixandru, ieri, adăugând că avizarea este un proces de durată, legislaţia actuală impunând anumite standard.

“Îndeplinirea acestor standarde necesită timp şi, bineînţeles, investiţii. Este vorba de lucrări care ar trebui să se efectueze. Au început, deja, aceste lucrări în unităţile de învăţământ, aşteptăm o prelungire a termenului cu privire la obligativitatea obţinerii acestor avize, respectiv autorizării, pentru că vorbim de două aspecte distinct”, a explicat Lixandru.

Un număr de 35 de elevi din Capitală au fost exmatriculaţi în anul şcolar 2016 – 2017, iar alţi 116 au primit preaviz de exmatriculare, potrivit unui raport al IŞMB. Totodată, 78 de elevi au fost mutaţi disciplinar la o clasă paralelă, 462 au primit mustrare scrisă şi 905 observaţie individuală.

 

 

×
Subiecte în articol: şcoli, autorizate de ISU