x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: Vom discuta în Coaliţie rezultatul evaluării ministrului Justiţiei

Dragnea: Vom discuta în Coaliţie rezultatul evaluării ministrului Justiţiei

02 Apr 2017   •   21:10
Dragnea: Vom discuta în Coaliţie rezultatul evaluării ministrului Justiţiei
Sursa foto: LIVIU SOVA / AGERPRES FOTO

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat duminică seara că se va discuta în Coaliţie rezultatul evaluării făcute de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, şi nu neapărat despre menţinerea sau nu a acestuia în echipa guvernamentală.

Întrebat la România TV dacă se va discuta situaţia ministrului Justiţiei în următoarea şedinţă a Coaliţiei, Dragnea a declarat: "Sigur că vom discuta subiectul acesta, nu neapărat despre domnul ministru, referitor la menţinerea sau nu în echipa guvernamentală, pentru că nu a făcut neapărat un lucru foarte grav. Eu am spus că sunt dezamăgit şi spun în continuare, pentru că (...) am spus că voi susţine decizia ministrului, (...) dacă este bine argumentată. Eu am fost dezamăgit că a fost o argumentaţie lungă, care te trimitea cu gândul într-o anumită decizie şi decizia a fost cu totul alta".

Liderul social-democrat a spus că nu este importantă schimbarea şefilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Parchetului General, ci evaluarea acestor instituţii.

"E mai puţin important dacă rămân în funcţie cei doi procurori, despre care a fost vorba, doamna Kovesi şi domnul Lazăr, foarte important este să se facă o evaluare a managementului acestor instituţii. (...) Nu s-a făcut o evaluare de vreo zece ani a acestor instituţii. Nu cred că este sănătos, nu este în regulă", a menţionat Liviu Dragnea.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat joi, în legătură cu procedura de evaluare a activităţii procurorului general Augustin Lazăr şi a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, că şi-a exercitat competenţele legale şi constituţionale. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: liviu dragnea