x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Epidemie de singurătate în România! Tinerii îşi petrec timpul cu telefonul în mână şi se izolează de restul lumii

Epidemie de singurătate în România! Tinerii îşi petrec timpul cu telefonul în mână şi se izolează de restul lumii

18 Aug 2017   •   20:05
Epidemie de singurătate în România! Tinerii îşi petrec timpul cu telefonul în mână şi se izolează de restul lumii

Cu atâtea moduri de distracţie, în România este totuşi epidemie de singurătate. Din ce în ce mai mulţi tineri îşi petrec timpul cu telefonul în mână şi se izolează de restul lumii. Culmea, chiar şi atunci când ies la cafea ori în parc cu prietenii.

"Epidemia de singurătate" este vizibilă mereu şi oriunde în jurul nostru. În metrou, în club, la concerte, la masă, la birou sau vara, la plajă. Oamenii au uitat să socializeze şi-şi petrec tot mai mult timp pe telefonul mobil.
Pe scurt, smartphone-ul a ajuns stăpânul nostru şi nu invers. 

Nici măcar la plajă românii nu renunţă la telefon. Sau altfel spus, la viaţa trăită în paralel. Acest obicei, explică specialiştii, ascunde în fapt o problemă care, dacă rămâne netratată, poate avea efecte extrem de grave. 

Nu doar România se confruntă cu această problemă.  Epidemia de singurătate este mai gravă decât obezitatea, spun cercetătorii americani - care au concluzionat că peste un sfert din populație trăiește singură, în timp ce peste 50% dintre americani sunt necăsătoriţi. Observator TV

×
Subiecte în articol: studiu tineri