x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Grindeanu: Nu se va renunţa la impozitul pe gospodărie

Grindeanu: Nu se va renunţa la impozitul pe gospodărie

06 Iun 2017   •   15:05
Grindeanu: Nu se va renunţa la impozitul pe gospodărie

Premierul Sorin Grindeanu a declarat marţi că Executivul nu intenţionează să renunţe la ideea aplicării impozitului pe gospodărie, dar a precizat că momentul şi modul în care va fi implementat sistemul vor fi decise în urma unei analize aflate în curs de derulare la Ministerul Finanţelor.

"Este o analiză pe care domnul ministru al Finanţelor, dar şi alţii trebuie să o prezinte. În niciun caz să se renunţe. Urmare a acestei analize vom alege foarte bine momentul, să ştim foarte bine plusurile, minusurile, ce avem de făcut din momentul în care implementăm acest nou sistem", a afirmat Grindeanu, după ce a participat la o întâlnire de lucru cu ministrul de Finanţe şi conducerea ANAF. 

În acelaşi context, ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, a precizat că "se lucrează la impozitul pe gospodărie" şi că până la jumătatea lunii iunie va fi prezentat "un proiect nu numai cu impozitul pe gospodărie, ci unul de modificare a Codului fiscal în întregul său". 

Potrivit lui Viorel Ştefan, impozitul pe gospodărie va fi implementat în trei etape, prima începând de la 1 ianuarie 2018. AGERPRES/

×