x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Încă un deces din cauza rujeolei; numărul morţilor a ajuns la 32

Încă un deces din cauza rujeolei; numărul morţilor a ajuns la 32

21 Iul 2017   •   16:33
Încă un deces din cauza rujeolei; numărul morţilor a ajuns la 32
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Numărul total de cazuri de rujeolă confirmate în România, până vineri, este de 8.246, fiind înregistrate 32 de decese, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP). 

Potrivit INSP, cel de-al 32-lea deces a fost cauzat de o complicaţie la distanţă a rujeolei, la o persoană în vârstă de 29 de ani, imunocompromisă, din judeţul Dolj. Persoana a fost confirmată serologic cu rujeolă în luna februarie 2017, iar în luna iunie au apărut primele simptome ale complicaţiei postrujeolice care a fost confirmată prin identificare virală (encefalită subacută mioclonică rujeoloasă). 

Cele 32 de decese au fost înregistrate astfel: opt în judeţul Timiş, şase în Arad, şapte în Dolj, trei - Caraş Severin, câte un deces în Bihor, Cluj, Călăraşi, Satu Mare, Vaslui, Galaţi, Mureş şi Bucureşti. S-au înregistrat cazuri de rujeolă în 41 de judeţe. 

Vinerea trecută erau înregistrate 8.017 de cazuri de rujeolă, în creştere cu 370 faţă de săptămâna anterioară, când au fost raportate 7.647, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică. AGERPRES

×