x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Incendiu devastator la Spitalul de Boli Cardiovasculare din Iaşi!

Incendiu devastator la Spitalul de Boli Cardiovasculare din Iaşi!

11 Apr 2018   •   07:44
Incendiu devastator la Spitalul de Boli Cardiovasculare din Iaşi!

Alertă la Institutul de Boli cardiovasculare din Iaşi, acolo unde un incendiu care a izbucnit în toiul nopţii de marti spre miercuri a mobilizat imediat autorităţile.

 

De mai bine de şapte ore, pompierii se luptă cu flăcările. Incendiul a izbucnit la etajul 6, cuprinzând rapid şi acoperişul Institutului. Mai mulţi pacienţi, dintre care mulţi aflaţi la Terapie Intensivă, au fost evacuaţi şi transferaţi în altă unitate sanitară.

Cadrele medicale au fost primele care au început să mute bolnavii. "Am luat decizia transferului acestor pacienti in zonele din cealalta cladire alaturata și in ATI la spitalul Parhon. Este vorba de doua institutii sanitare separate, care au colaborat pentru ca impart aceeasi cladire.

Au fost medici din toate specialităţile şi am stat, şi asistenţi şi infirmieri, toată lumea a stat de vorbă cu pacienţii conştienţi, i-a liniştit şi i-a susţinut pe tot parcursul transferului dintr-o zonă în alta", a declarat prof dr. Diana Cimpoesu medic şef UPU - SMURD Iaşi.

În misiunea de salvare au fost implicate toate cadrele medicale disponibile. "ISU IAŞI a fost solicitat la oră 00.30 să intervină pentru stingerea unui increndiu izbucnit la etajul 6 al institutului de boli cardiovasculare.Se intervine pentru lichidare cu 8 ASAS şi autoscară.

Un angajat al spitalului a fost surprins într-o încăpere, s-a intoxicat cu fum şi a fost transportat la spital. 18 pacienţi, de la etajele 4 şi 5 au fost evacuaţi în siguranţă", a declarat Silvia Bolohan, purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi. OBSERVATOR

×