x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Jihadistul poate fi expulzat, cu cetățenia română retrasă

Jihadistul poate fi expulzat, cu cetățenia română retrasă

de Diana Scarlat    |    13 Iun 2019   •   10:48
Jihadistul poate fi expulzat, cu cetățenia română retrasă
Sursa foto: Victor Stroe

Bucureștiul ar fi fost distrus de un atac terorist, în 2017, dacă jihadistul palestinian care plănuia să arunce în aer metroul nu ar fi fost prins la timp. Rabee Khalil, un tânăr palestinian care a reușit să obțină cetățenia română și s-a stabilit la Popești-Leordeni, voia să devină kamikaze. A fost interceptat și s-a descoperit că distribuia mesajele jihadiste pe rețelele de socializare. Ieri a primit condamnarea definitivă, la numai trei ani și opt luni de închisoare.

Planul tânărului terorist palestinian, de a arunca în aer metroul bucureștean, ar fi însemnat mii de morţi şi distrugerea unei părți din Capitală, dacă explozia s-ar fi produs la oră de vârf, într-un punct central al orașului. Din fericire, teroristul jihadist a fost interceptat de anchetatori și oprit la timp. Informațiile despre ceea ce intenționa să facă au ajuns la Crimă Organizată după ce un coleg de serviciu al acestuia a povestit că palestinianul dorea să devină kamikaze. Anchetatorii au reușit să intre în posesia laptopului teroristului – pe care acesta l-a scos la vânzare pe internet - și au descoperit că avea planurile metroului bucureștean, dar și că distribuia materiale de propagandă jihadistă. În acest moment, teroristul a ispășit deja mai mult de un an după gratii, în arest preventiv, deci ar mai avea de executat mai puțin de doi anidin pedeapsa primită, dacă se ia în calcul posibilitatea de liberare condiționată și recursul compensatoriu. „În mod normal, omul acesta ar mai trebui să primească niște sancțiuni, nu neapărat de natură penală. Se încadrează perfect în prevederile legii privind cetățenia română- Legea 21/1991, Art. 25, lit. d, care se referă la retragerea cetățeniei. Un astfel de individ ar trebui să fie expulzat, după executarea pedepsei”, a declarant, pentru Jurnalul, specialistul criminolog Dan Antonescu.

Este cunoscut faptul că cei care au o astfel de gândire folosesc perioada de detenție nu pentru a se reabilita, ci pentru a racola noi adepți.

Dan Antonescu, specialist criminolog

 

×