x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social „Legile traficului” din București, la vot

„Legile traficului” din București, la vot

de George Hălărescu    |    14 Feb 2018   •   15:18
„Legile traficului” din București, la vot
Sursa foto: DIANA OROS

Planul Integrat de Calitate a Aerului în Municipiul București urmează să fie supus aprobării Consiliului General al Capitalei, după ce s-a aflat în dezbatere publică până pe 26.01.2018.

PMB a anunţat, ieri, că în zona centrală a Bucureştiului se va implementa un sistem integrat pentru gestionarea traficului, care va duce la restricţionarea accesului auto, la introducerea unui sistem de taxare sau de utilizare a vignetelor şi la realizarea unui optim de 35 de mii de locuri de parcare în perimetru delimitat în interiorul zonei centrale.

Acestora li se alătură şi o serie de măsuri pentru îmbunătăţirea calităţii transportului public. Potrivit planului, Primăria urmează să cumpere 400 de autobuze noi, Euro 6, şi a prevăzut bani în buget pentru achiziţia a 100 de troleibuze, 100 de tramvaie şi a 42 de autobuze electrice. 

În document se prevede şi realizarea de piste pentru biciclete, crearea de staţii de închiriere pentru biciclişti şi parcări pe traseele nou create, dar şi conservarea, ameliorarea şi extinderea spaţiilor verzi publice sau extinderea suprafeţelor de spaţii verzi prin renaturarea unor terenuri supuse eroziunii.

 30%cu atât va creşte procentul celor care vor utiliza transportul public după implementarea măsurilor


 

×
Subiecte în articol: bucurestiul calitatea aerului