x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Liber la terorizat orașul-Dacia

Liber la terorizat orașul-Dacia

de Mihaela Zaharia    |    18 Mai 2018   •   12:17
Liber la terorizat orașul-Dacia

Bătut și ajuns să nu mai poată vorbi sau merge, un bărbat din Mioveni se stinge pe zi ce trece lângă familia terorizată de cei care l-au adus în starea asta. Omul în vârstă de 61 de ani a intervenit într-un conflict de la un bar din oraș și a fost lovit cu pumnii și picioarele de doi bărbați. Ambii sunt acum liberi, iar familia victimei este amenințată permanent. Fiica bărbatului rănit a mers la Poliție să ceară un ordin de restricție, dar i s-a spus să își vadă de treaba ei.

Toma Nițu Șuța a stat în comă două zile după ce a fost bătut pe terasa din Mioveni unde intervenise într-o ceartă, în luna aprilie. Cel care a făcut asta este Nicolae Cobianu, un bărbat în vârstă de 41 de ani care a fost eliberat de puțin timp din penitenciar unde a stat pentru tâlhărie. Cobianu se distra stropind cu un sifon clienții terasei, dar nimeni nu îndrăznea să îi atragă atenția. A făcut-o bărbatul de 61 de ani și a devenit victimă în câteva secunde. Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale barului se vede cum  este lovit, cade pe asflat și acolo este lovit din nou, atât de Cobianu cât și de un alt bărbat, Narcis Bigică.

Agresorii liberi - victima, ascunsă

Omul a ajuns la spital, iar agresorii în arestul Poliției pentru 24 de ore. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești i-au pus sub control judiciar și așa a început un alt coșmar, amenințările la adresa celor implicați. Georgiana Nițu Șuță este fiica victimei și locuiește chiar lângă unul dintre agresori, așa că s-a întâlnit de multe ori cu el. La prima întâlnire de aceste gen, femeia povestește că bărbatul a scuipat-o. Altă dată a sărit să îl lovească pe ginerele victimei. De frică, l-au dus pe bărbatul devenit acum dependent de cei de lăngă el la o altă fiică, într-o comună din Argeș. „Nu poate vorbi, nu ne poate spune ce are nevoie, singurele cuvinte pe care le înțelegem sunt “hai”, “da” sau “dă”. Nu poate mânca singur. Nu poate merge, se miscă doar sprijinit de doi oameni. A încercat de mai multe ori să își ia zilele sub ochii băiatului meu, a vrut să își dea foc și l-am salvat la timp. Este nevoie să fie permanent supravegheat și l-am dus la țară de frică”, spune Loredana Nițu, fiica la care se află acum victima.

Bătuți și speriați 

Familia bărbatului spune că nu doar ei ar fi amenințați și că cei doi indivizi ar fi cunoscuți în Mioveni pentru violența lor. “Vânzătoarei de la bar i-au spus că ea va fi următoarea victimă. Alți clienți au fost bătuți pentru că au refuzat să plătească pentru băutura și țigările celor doi. Un alt bărbat - pentru că a câștigat 30 de lei la jocuri și nu le-a dat lor. Nu au vrut să depună plângeri, de frică. Am auzit de o altă femeie bătută de Cobianu, pe care vreau să merg să o caut, pentru că nu îi putem lăsa să ne terorizeze pe toți. Nu contest că polițiștii lucrează în dosar, dar ce facem? Așteptăm alte victime? Și agenții mi-au zis că îi știu că sunt periculoși”, a mai spus fiica lui Toma Nițu Șuța.

Am mers la Poliție să ne plângem și ni s-a spus să ne vedem de treabă că și ei își văd și lucrează la dosar. Nouă ni se pare că orașul este nesigur și suntem terorizați, asta pe lângă durerea de a ne vedea tatăl așa cu tot ce înseamnă asta, îngrijirea lui și multe eforturi fiica victimei

Paradoxal, faptul că infractorii bagă frica în oraș ușurează munca poliției: oamenii nu depun plângeri, agenții nu își bat capul cu dosare

Mioveni, orașul unde un bărbat a ucis pe stradă

În orașul Mioveni lucrează 34  de polițiști.  Ar fi nevoie de 48, dar 12 lipsesc din schemă, adică nu au fost încadrați niciodată, iar doi agenți sunt în concendii pentru creșeterea copiilor. Orașul are aproape 32 de mii de locuitori stabili, dar aici nu sunt incluși și străinii - care sunt numeroși, având în vedere că în Mioveni stau francezii de la Uzinele Dacia. Tot Mioveniul este locația și unuia dintre penitenciarele de maximă siguranță din România, iar o parte dintre cei care își termină pedepsele și nu au familii la care să se întoarcă rămân aici. În 2017, o femeie a fost ucisă în stradă de un bărbat cu probleme psihice. Alin Minciunescu încercase, cu doi ani în urmă, să ia viața unei adolescente tot în stradă, dar a scăpat fără pedeapsă, din cauza bolii. Acum este închis, dar după ce i-a tăiat gâtul unei femei în plin centrul orașului.

×