x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Avertizări MAE: Cod roșu de caniculă în mai multe țări

Avertizări MAE: Cod roșu de caniculă în mai multe țări

02 Aug 2017   •   12:53
 Avertizări MAE: Cod roșu de caniculă în mai multe țări

Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau calatoresc in Ungaria ca Inspectoratul de Meteorologie local a emis o atentionare de cod rosu de temperaturi extreme din dimineata zilei de 02 august 2017, pentru judetele Bacs-Kiskun, Csongrad, Jasz-Nagykun-Szolnok si Bekes. 
Pentru celelalte judete, mai putin Nograd si Borsod-Abauj-Zemplen, va fi in vigoare un cod portocaliu.
Cetatenii romani sunt sfatuiti sa evite expunerea directa la soare, in special la orele amiezii si sa aiba la dispozitie suficiente rezerve de lichide pentru o hidratare corespunzatoare. 
Este de asteptat ca situatia sa se permanentizeze pentru prima decada a lunii august 2017, potrivit prognozei meteo emisa de autoritatile ungare. Marti MAE a informat cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau calatoresc pe teritoriul Serbiei ca Institutul de Hidrologie al Republicii Serbia a emis o avertizare privind cresterea semnificativa a temperaturilor pentru perioada 1 - 4 august 2017, fiind emis cod rosu de caldura pentru regiunile: Backa, Banat, Srem, Belgrad, Sumandija, Pomoravlje, in zonele de Est, Sud-Est si Vest ale Serbiei, precum si un cod galben pentru zona de Sud-Vest a Serbiei, precum si in Provincia Kosovo si Metohija. Agerpres

 


 

×
Subiecte în articol: canicula ungaria mae