x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Mai multe oase au fost găsite în baia unei garsoniere din Gorj. Ce spun anchetatorii

Mai multe oase au fost găsite în baia unei garsoniere din Gorj. Ce spun anchetatorii

19 Apr 2018   •   16:00
Mai multe oase au fost găsite în baia unei garsoniere din Gorj. Ce spun anchetatorii

Oasele găsite sub cada unei garsoniere din Bâlteni sunt foarte vechi și doar o expertiză antropologică ar putea stabili dacă este vorba de fragmente osoase de la un copil sau de la o pasăre, medicii legiști din județul Gorj spunând că deocamdată pot face doar un inventar osteologic.

Iulian Dascăl, medic legist la Serviciul de Medicină Legală Gorj, a declarat, joi, că verifică dacă există leziuni traumatice, dar și dacă oasele descoperite sub cadă, într-o garsonieră din localitatea Bâlteni, provin de la un copil sau de la o pasăre, urmând să transmită osemintele la Institutul Mina Minovici pentru analiză antropologică.

”Noi facem un inventar osteologic al oaselor, vedem dacă există leziuni traumatice, în principiu dacă sunt de natură animală sau umană, macroscopic, după nivelul nostru, după care le trimitem la Institutul Mina Minovici, la Antropologie, pentru stabilirea cu certitudine a provenienței: umană sau animală. Sunt foarte vechi (oasele – n.r.). Unele sunt cert de natură animală, pentru că erau niște oase de pasăre, le-am identificat fără dubiu. Sunt oase mici, majoritatea. Noi nu ne putem pronunța până când nu avem soluția dată de Institut. Sunt oase mici, este foarte greu să distingi pe fragmente osoase proveniența, le lipsesc la multe epifizele, lipsesc capetele, este foarte greu să te pronunți pe fragmente mici și foarte fragmentate, nu putem să emitem o ipoteză acum”, a declarat Iulian Dascăl.

Descoperirea a fost făcută miercuri seara de noul proprietar al garsonierei, care a anunțat Poliția. Acesta a cumpărat locuința de la rudele unei bătrâne care a locuit singură și a murit în urmă cu doi ani, iar miercuri renova baia.

”Medicul legist a spus că par a fi oase de copil. Erau înfășurate într-o cămașă sau tricou, zidite între cadă și perete. Nu avea cum să intre un animal acolo. Eu am spart zidul cu barosul și părea zid nou față de restul construcției. Blocul ar avea undeva la 70 de ani”, a spus proprietarul garsonierei.

Vecinii susțin că femeia care a locuit în garsonieră până când a murit se plângea că visa frecvent copii care veneau să îi facă rău și spunea că aude uneori plânsete din baie, însă localnicii au ignorat-o, crezând că are probleme din cauza vârstei înaintate.

Polițiștii au deschis o anchetă în acest caz.

”Postul de Poliție Bâlteni a fost sesizat de un bărbat din localitate, despre faptul că, în garsoniera pe care o deține pe raza comunei Bâlteni, a găsit mai multe fragmente osoase de proveniență necunoscută. La fața locului s-a deplasat o echipă operativă, împreună cu un medic legist, care a constatat că apelantul a achiziționat recent garsoniera, iar cu ocazia efectuării unor lucrări de renovare în baia locuinței, a găsit mai multe fragmente osoase. În urma examinării acestora, medicul legist a concluzionat că sunt foarte vechi, acestea fiind ridicate de polițiști și depuse la SML Gorj pentru efectuarea unei expertize antropologice”, a spus Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Dacă se va stabili că sunt oase umane, polițiștii vor continua cercetările pentru identificarea foștilor proprietari.

×