x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Medic: „Cereți testare acasă, de la DSP”

Medic: „Cereți testare acasă, de la DSP”

de Monica Cosac    |    24 Dec 2020   •   08:54
Medic: „Cereți testare acasă, de la DSP”

La rata mare de infectare și la numărul de cazuri din România, orice simptom de răceală sau de boală gastro-intestinală este COVID în 99% din cazuri, atrage atenția dr. Raluca Zoițanu, președinta Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie, precizând că debutul afecțiunii poate păcăli și un medic cu experiență.

„Cel mai bine stai în casă la cel mai mic semn de boală respiratorie sau gastro-intestinală și ceri test de la DSP, după minim 3 zile de la debut. Nu este obligatoriu să faci febră sau să îți pierzi mirosul ca să fie COVID, nici să tușești sau să respiri greu. Eu am avut doar unele simptome și debutul m-a păcălit, deși sunt medic și am diagnosticat sau monitorizat până acum în jur de 50 de cazuri!”, a scris medicul de familie, recent vindecat de COVID-19, într-o postare pe Facebook. Dr. Zoițanu a mai adăugat că s-a infectat în București, dar nu știe când, cum sau de unde.

La ce priorități au autoritățile în perioada asta, mă tem că va fi mai rău înainte să fie mai bine în ceea ce privește evoluția pandemiei. Așa că aveți grijă de voi și de cei din jurul vostru!

Raluca Zoițanu, medic de familie

×