x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Ministrul Educației: Dacă normele de protecție sanitară nu pot fi respectate, orele se fac online

Ministrul Educației: Dacă normele de protecție sanitară nu pot fi respectate, orele se fac online

09 Oct 2021   •   17:06
Ministrul Educației: Dacă normele de protecție sanitară nu pot fi respectate, orele se fac online

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat că, potrivit ordinului comun al ministerelor Educației și Sănătății, dacă normele de protecție sanitară nu pot fi respectate, orele se fac online.

Sorin Cîmpeanu susține că în prezent există posibilitatea organizării cursurilor online indiferent de numărul cazurilor de infectare.

„Ministerul Educației a prevăzut în ordinul comun cu Ministerul Sănătății că indiferent de numărul cazurilor de infectare, în situația în care, din motive obiective, normele de protecție sanitară nu pot fi respectate, activitatea didactică să se desfășoare online. Prin urmare, și în acest moment EXISTĂ cadrul legal care permite școlilor să decidă trecerea la activitatea online, dacă acest lucru este decis de Consiliul de Administrație al unității de învățământ, împreună cu Direcția de Sănătate Publică. Prevederile cuprinse în art 3 alineatul (2), coroborat cu Art 6 alineatul (9) dispun acest lucru”, a explicat Cîmpeanu.

Ministrul Educației a mai spus că deciziile prinvind organizarea activității didactice sunt luate la nivel național și nu pot fi făcute consultări locale.

„În același timp, subliniem faptul că activitatea didactică se desfășoară la nivelul național, iar reglementările privesc întregul sistem. Deciziile care privesc modul de desfășurare a activității sunt luate de autorități, pe baza unor argumente tehnice și nu că urmare a unui proces de consultare. Toate deciziile luate sunt în interesul elevilor și pentru asigurarea dreptului la educație și în același timp a dreptului la sănătate. Înțelegem îngrijorările manifestate în spațiul public de Consiliul Național al Elevilor și ii asigurăm de faptul că toate deciziile autorităților se iau în interesul școlii și al elevului, în echilibru între dreptul la sănătate și dreptul la educație, motiv pentru care Ordinul comun este asumat de către Ministrul sănătății (pentru dreptul la sănătate) și Ministrul educației (pentru dreptul la educație), în baza Hotărârii CNSU”, a precizat ministrul Educației.

Declarația lui Sorin Cîmpeanu a apărut după ce mai multe asociații de elevi și de părinți au solicitat ca școlile să se închidă în cazul în care incidență în localitate trece de 6 la mie. În viziunea celor care au redactat solicitările, închiderea școlilor trebuie să se facă în urma consultărilor dintre conducerea școlii și reprezentanții elevilor și ai părinților.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu