x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Nicolae Robu, boicotat de presa din Timişoara

Nicolae Robu, boicotat de presa din Timişoara

07 Mar 2018   •   10:14
Nicolae Robu, boicotat de presa din Timişoara

Protestele presei din Timișoara la adresa primarului Nicolae Robu au continuat ieri cu o nouă acțiune. Adunați în sala de consiliu a primăriei, jurnaliștii de la toate publicațiile din Timișoara, oraş- simbol al luptei pentru libertate, au așteptat să înceapă conferința de presă, iar în momentul în care primarul orașului a început să vorbească, s-au ridicat și au plecat.

„Am plecat cu toții pentru a trage un semnal de alarmă față de atitudinea edilului-șef. Nu putem accepta comportamentul și limbajul folosit de-a lungul timpului”, a declarat Ciprian Voin, director al opiniatimisoarei.ro, citat de pressalert.ro. „Am decis, în premieră în istoria post decembristă a Timișoarei, ca toate redacțiile să plecăm din conferința de presă a primarului Timișoarei deoarece ne-am săturat de limbajul suburban pe care îl folosește, de acuzațiile fără temei pe care le face asupra presei. Noi îi solicităm să vină cu dovezi, dacă are dovezi că presa e aservită, să vorbească așa cum ar trebui să vorbească un profesor universitar academician român”, a declarat şi Bogdan Marta, redactor–șef tion.ro. „A fost un protest normal împotriva unui individ care nu știe să respecte presa din Timișoara și oamenii care sunt împotriva ideilor lui”, a spus și Gelu Chetrariuc, director sursadevest.ro.

Au ieșit din sală jurnaliștii de la pressalert.ro, debanat.ro, Ziua de Vest, Televiziunea Europa Nova, Renașterea bănățeană, tion.ro, opiniatimisoarei.ro, banatulazi.ro, sursadevest.ro, banatulmeu.ro, timisoaraStiri.ro, gazetadinvest.ro, Petronela Axinte, corespondent.

Nu au plecat din sală doar reprezentanții TVR și Agerpres, în timp ce primarul a rămas vorbind singur. Anterior, Nicolae Robu a continuat seria atacurilor la adresa jurnaliștilor: ”Eu îmi voi vedea de treabă, cum am făcut-o și până acum. Voi organiza conferințe de presă de două ori pe săptămână, la Primărie și la PNL, deschise tuturor. Dar nu o să tolerez niciodată o atmosferă de mahala. Țațismul . Nu cred că a spune așa ceva ține de un vocabular de joasă ținută. De ce negați că ar exista? Nu fac nimic util pentru societate (jurnaliştii- n.red.)”.

 

×
Subiecte în articol: protest presa timisoara nicolae robu