x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Ordonanţa salarizării, la refăcut

Ordonanţa salarizării, la refăcut

13 Apr 2016   •   22:45
Ordonanţa salarizării, la refăcut
Sursa foto: DORINA MATIS / AGERPRES FOTO

Proiectul ordonanţei de urgenţă privind salarizarea bugetarilor, care a fost respins ieri de sindicate şi retrasă de ministrul Muncii, va fi abandonat de Guvern, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt. Executivul va veni cu o abordare nouă, avertizând, însă, că există limite bugetare peste care nu se poate trece.

 

Proiectul de ordonanţă de urgenţă care trebuia să elimine inegalităţile dintre categoriile de bugetari şi să aducă măriri de salarii, în absenţa unei legi a salarizării unitare, a fost abandonat de Guvern, după ce, miercuri, în urma criticilor venite din partea sindicatelor, ministrul Muncii anunţase că nu mai susţine documentul. "Nu vom continua pe acest proiect de salarizare. Scopul Guvernului e să vină cu un proiect acceptat de partenerii sociali, în limitele fiscal-bugetare pe care ni le permitem", a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, după şedinţa Executivului. Ministrul Muncii, Ana Costea, anunţase că, dacă acest proiect va fi menţinut de Guvern, îşi va prezenta demisia. "Nu s-a luat în discuţie situaţia doamnei Costea în acest moment. Ceea ce s-a discutat este că de mâine (joi - n.r.) vom veni cu o altă abordare în privinţa ordonanţei care prevede modificări de salarizare în sectorul public", a adăugat purtătorul de cuvânt.

 

Proteste ale sindicatelor

Primele proteste sindicale, organizate de CNSRL Frăţia, au început de miercuri, în Târgu Mureş, fiind conduse de preşedintele Sindicatelor din Educaţie, Marius Nistor. "Îi cerem premierului să fie înlocuită această ordonanţă cu un act normativ negociat cu partenerii sociali. Nu mai pot fi acceptate politicile de sacrificii", a declarat acesta.

×