x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social “Pacea de la ASF” pune capăt scandalului RCA

“Pacea de la ASF” pune capăt scandalului RCA

16 Sep 2016   •   11:29
“Pacea de la ASF” pune capăt scandalului RCA

Transportatorii rutieri care au protestat ieri în toată ţara au convenit, în urma discuţiilor avute cu reprezentanţii Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), un tarif maxim al poliţelor RCA de 7.500 de lei/an, după ce, iniţial, s-a vorbit despre un cuantum de 6.149 lei/an.

“O delegaţie de patru persoane a discutat la ASF şi a ajuns la o înţelegere. Au făcut calculele pentru vehicule comerciale de peste 16 tone la o valoare-ţintă de 7.500 de lei, care să fie valabilă din 3 octombrie. Este nevoie de avizul Consiliului Concurenţei şi al Guvernului pe acest tarif. S-a convenit să se ia în calcul frecvenţa şi dauna medie, ţinând cont de daunele întâmplate şi neavizate, precum şi de trendul acestora. Se va folosi sistemul de bonus malus, bonus în principiu şi malus nu, pentru că pe perioada acestui tarif fixat, malus, trebuie să clarificăm cu ei. O să ne cheme la discuţii să ne arate structura tarifului. Dacă reuşim să obţinem mai jos, va fi excelent. La discuţii vom fi chemaţi probabil săptămâna viitoare. Pentru noi este OK şi mâine", a declarat secretarul general UNTRR, Radu Dinescu. 

La întâlnirea de la ASF au participat reprezentanţi ai UNTRR, APTE 2002, FORT, Apulum şi ASF. 

Preşedintele Iohannis solicitase ieri după-amiază ASF, Consiliul Concurenţei şi Guvernului să găsească “nu doar o rezolvare imediată, ci una pe termen lung" pentru problemele transportatorilor


 

×