x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Peste 4 mii de pompieri au fost la datorie în weekend

Peste 4 mii de pompieri au fost la datorie în weekend

26 Dec 2016   •   14:05
Peste 4 mii de pompieri au fost la datorie în weekend

Peste 4.000 de pompieri au fost la datorie, în Ajun şi în prima zi a Crăciunului, când au avut loc peste 2.300 de intervenţii, informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), transmis luni Agerpres

Potrivit IGSU, sâmbătă şi duminică, la nivel naţional au fost derulate 2.392 de intervenţii, salvatorii fiind solicitaţi la 203 misiuni de stingere a incendiilor, 2.036 de cazuri pentru acordarea primului ajutor medical, 17 misiuni de descarcerare, 20 pentru deblocare/ salvare, precum şi alte 116 intervenţii în sprijinul comunităţilor. 

De asemenea, în cele două zile, 2.084 de persoane au fost asistate medical de pompierii care încadrează echipajele de prim-ajutor medical, iar 27 de persoane au fost salvate din medii ostile vieţii. 

Numărul intervenţiilor la care au participat efectivele inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă a crescut cu 9% faţă de perioada Crăciunului din anul 2015, fiind înregistrate cu 190 de intervenţii mai multe în acest an. 

Pentru asigurarea climatului de siguranţă la nivelul comunităţii în această perioadă, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a dispus o serie de măsuri pentru eficientizarea misiunilor din domeniul de competenţă. 

În vederea reducerii riscului de apariţie a unor evenimente nedorite, IGSU a dispus unităţilor subordonate intensificarea acţiunilor preventive în zonele cu aflux mare de persoane, precum şi la unităţile turistice, precizează sursa citată. 

Totodată, la nivelul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă au fost suplimentate efectivele de intervenţie pentru a putea răspunde într-un timp cât mai scurt la situaţiile de urgenţă generate. 

În continuare, pompierii militari rămân mobilizaţi, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat

×
Subiecte în articol: pompieri incendii craciun