x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Petiţie. Românii cer anularea pensiilor speciale

Petiţie. Românii cer anularea pensiilor speciale

27 Iun 2016   •   21:20
Petiţie. Românii cer anularea pensiilor speciale
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Indignaţi că parlamentarii şi-au votat pensii speciale, în timp ce alţi pensionari abia îşi duc traiul de pe o zi pe alta, zeci de mii de români cer modificarea Legii 96/2006 şi anularea completarilor aduse acesteia în acest an, printr-o petiţie online.

Concret, autorii unei petiţii postate în mediul online, pe 19 martie 2016, cer anularea pensiilor speciale pentru parlamentari, aşa cum au fost specificate în Legea 96/2006, modificată şi promulgată în ianuarie 2016. Până ieri, peste 36.500 de oameni au semnat această petiţie.

“În această ţară, nimeni nu este special. Eu sunt împotriva tuturor pensiilor speciale, care produc o discriminare la nivelul pensionarilor”, “Să trăiască şi ei cu o pensie de mizerie, cum trăiesc bătrânii noştrii”, “Nu vreau să plătească copiii noștri pentru niște trădători”sunt doar câteva dintre miile de comentarii lăsate de cei care au semnat petiţia. Alţii se întreabă de ce pentru domenii deficitare, precum Sănătatea sau Educaţia, aleşii nu au găsit banii necesari.

“Mi se pare o ruşine ca aceşti oameni, care nu au făcut nimic pentru această ţară şi au dormit în Parlament şi au furat cât au putut, să pretindă şi pensii de milioane, iar mii de persoane au pensii de mizerie”, îşi motivează gestul unul dintre semnatari. 

×