x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Prinţul Charles va primi titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universităţii Babeş-Bolyai

Prinţul Charles va primi titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universităţii Babeş-Bolyai

29 Mai 2017   •   16:35
Prinţul Charles va primi titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universităţii Babeş-Bolyai

Universitatea Babeş-Bolyai va decerna Alteţei Sale Regale Charles, Prinţ de Wales, titlul de Doctor Honoris Causa, în cadrul unei ceremonii solemne care va avea loc luni după-amiază. 'Aflat pentru prima oară în vizită la Cluj, moştenitorul Coroanei Regale Britanice va primi titlul onorific în cadrul unei ceremonii restrânse, la care vor avea acces şi un număr limitat de jurnalişti', au anunţat joi reprezentanţii UBB. 

Ceremonia va avea loc în Aula Magna din clădirea principală a UBB, de pe strada M. Kogălniceanu nr. 1. Prinţul Charles s-a aflat ultima oară în România la sfârşitul lunii martie, pentru o vizită de trei zile, pe parcursul cărora a fost prezent la nu mai puţin de 12 întâlniri şi evenimente oficiale. 

În prima zi a vizitei, Alteţa Sa Regală a depus o coroană de maci la Mormântul Eroului Necunoscut din Parcul Carol I şi a fost decorat de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional "Steaua României" în Grad de Mare Cruce. Joi, 30 martie, Prinţul de Wales a vizitat Muzeul Satului ''Dimitrie Gusti'', Parcul Natural Delta Văcăreşti şi Fundaţia FARA România. În aceeaşi zi, Prinţul Charles a fost primit de premierul Sorin Grindeanu şi de Patriarhul Daniel. În cursul serii, Alteţa Sa Regală a mers la Palatul Elisabeta şi a fost celebrat în cadrul unei recepţii la Athenee Palace Hilton. 

Pe 31 martie, în ultima zi petrecută în România, Prinţul Charles a făcut o scurtă plimbare în Centrul Vechi al Capitalei, a admirat Biserica Stavropoleos şi a participat la un spectacol la Teatrul Naţional. La finalul vizitei, înaltul oaspete a mers Hospice Casa Speranţei, care a aniversat 25 de ani de activitate în România. Alteţa Sa Regală şi-a încheiat vizita oficială în România la Şcoala din satul Vizureşti (Dâmboviţa). 

La data de 31 mai 2014, Alteţa Sa Regală Charles, Prinţ de Wales, a primit şi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii din Bucureşti, festivitatea având loc atunci în Aula Magna a Palatului Facultăţii de Drept. 

Prinţul Charles manifestă un deosebit interes pentru România. Agerpres aminteşte că începând din 1977, a vizitat România de mai multe ori şi s-a implicat în păstrarea patrimoniului cultural românesc. În 2006, şi-a achiziţionat în satul braşovean Viscri o fostă proprietate a unei familii de saşi, o căsuţă veche construită în 1758. În prezent, are mai multe proprietăţi în România. 

×