x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social „Profesorul TikTok”, în relații de milioane de lei cu Educația 

„Profesorul TikTok”, în relații de milioane de lei cu Educația 

de Razvan Popa    |    06 Ian 2021   •   08:30
 „Profesorul TikTok”, în relații  de milioane de lei cu Educația 

Alexandru Cumpănaşu nu a greşit când a ales să devină profesor pe internet. Legăturile sale cu Ministerul Educaţiei sunt vechi, strâns legate de doi foşti miniştri şi înseamnă bani. 

 

Monica Anisie este primul demnitar care are o legătură cu „profesorul TikTok”. În 2013 şi 2014, Anisie a ocupat funcţia de consilier în cadrul Administraţiei Prezidenţiale, ocupându-se de Învăţământ. Ca o coincidenţă, din 2014, Alianţa pentru Implementarea Democraţiei (AID), condusă de Cumpănaşu, a început să se lipească de programe finanţate din bani europeni, al căror beneficiar era Ministerul Educaţiei. 

 

Pe post de partener, ONG-ul „profesorului TikTok” apare într-un program derulat de MEC între 2014 şi 2015, în valoare de 15.064.056 lei. PODCA-SMIS 37655 este codul „creşterii calităţii sistemului preuniversitar din România prin implementarea de instrumente moderne de  management şi monitorizare”. Combinaţia MEC şi AID se mai regăseşte în alte câteva programe, ultimul privind „optimizarea și creșterea calității serviciilor oferite de administrația publică din domeniul educației, prin crearea unui cadru normativ predictibil și stabil și prin dezvoltarea unei politici publice bazată pe orientările strategice în învățământul preuniversitar și universitar la orizontul 2030”. Pe un buget 3.000.000 de lei. 

 

În paralel cu derularea programelor de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Alexandru Cumpănaşu făcea o achiziţie de marcă: Adrian Anisie, soţul ministrului Educaţiei, devenea şef departamental în cadrul Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României (CNMR), alt  ONG al „profesorului Tik Tok”.

 

Pe lângă familia Anisie, Cumpănaşu a avut legături strânse şi cu actualul ministru al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Tot prin CNMR. În 2018, „profesorul Tik Tok” arăta clar care este relaţia cu actualul demnitar: „Sorin Cîmpeanu, prieten drag împlineşte o frumoasă vârstă. (...) Pe lângă prietenie mi-a făcut onoarea de a fi şi VicePreşedinte CNMR din partea Consiliului Naţional al rectorilor. Felicitări pt azi, pt eleganţa şi discreţia  cu care faci lucruri!”.

 

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, despre activitatea „profesorului TikTok”: „Este o modalitate de a dezechilibra un sistem de educație greu încercat, cu probleme cronice”

 

×